Video placeholde
Vladimir Putin se neohroženě potopil do hlubin moře v ponorce.
Putin je prezentován také jako milovník zimy a zvířat.
Prezident Ruska Vladimir Putin je prezentován a vnímán jako polobůh, který se ničeho nezalekne a do všeho jde.
Vladimir Putin
Vladimir Putin
15
Fotogalerie

Přehlídka blábolů aneb Ruské okupace v souladu s dialektikou vědeckého marxismu-leninismu

Před časem navázalo Zpětné zrcátko přes redakci Reflexu komunikaci s jedním – dnes by se řeklo followerem – pokud by ovšem Zpětnému zrcátku nebylo 77 a followerovi PS krásných 81 let. Občasná výměna poznámek posiluje Zpětné zrcátko vědomím, že je na světě víc těch, kteří nemají hlavu jen proto, aby jim nepršelo do krku. Minulý týden přišla ZZ mailem od followera PS připomínka bonmotu (jak strašné konotace dnes výraz „bonmot“ vzbuzuje!) z let dřívějších: „…Myslím, že nastala chvíle přistoupit k reminiscenci na rok 68 a doporučit lidu, aby začal psát po zdech (a i jinde) již jednou osvědčené, ale aktualizované „LENINE, PROBUĎ SE, PUTIN SE ZBLÁZNIL.“ Co na to Zpětné zrcátko?... Dobrou noc a pevnou naději (to už tu také kdysi bylo), Váš PS.“

Protože podpora práva a odpor k násilí jsou v textu vyjádřeny vtipnou zkratkou, která v sobě však skrývá ďáblovo kopýtko, nebylo možné nereagovat: „Dobrý den, milý příteli, díky za mail a podporu. Možná vás překvapí, že s vaším bonmotem nemohu úplně souhlasit, stejně jako jsem s ním nesouhlasil v roce 68. To neznamená, že nestojíme na stejné straně barikády, naopak! Ale ve zkratce – ani Putin, ani Brežněv se nezbláznili! V obou případech jde o jednání v souladu s dialektikou vědeckého marxismu-leninismu. To my si jen větnou hříčkou ulehčujeme pochopení a vytváříme iluzi, že by snad mohlo být líp, kdyby se komunismus vrátil ke kořenům. Jenže to, co se děje, jsou kořeny komunismu, stejně krvavé a nacionálně šovinistické, jako byl nacismus. Proto platí pravidlo – Košile hnědá, spodky rudé! – a rudohnědý imperialismus je jen formou vyjádření jeho filozofie a cílů. Mějte se úžasně a zachovejte mi přízeň. ZZ“

Podle průzkumů i projevů v médiích a na internetu je nejvíc podporovatelů ruského prezidenta Putina a jeho válečné agrese mezi komouši a nácky z SPD. Není čemu se divit, jak bylo řečeno – košile hnědá, spodky rudé – a naopak. Byli to věru Němci, kdo financoval tzv. Velkou říjnovou revoluci a kdo v zapečetěných vagonech přivezl ze Švýcarska do Ruska z povalečského přežívání v curyšských kavárnách i vynálezce bídy Vladimíra Iljiče Uljanova alias Lenina.

Ruský bolševik se Němcům odměnil tím, že vzápětí zkoušel vyvolat bolševickou revoluci i v Německu, čímž přivedl na svět nacismus, tehdy jedinou relevantní sílu schopnou krvavý bolševický terorismus porazit. Jejich vzájemné rvačky ale o dvacet let později nijak nepřekážely tomu, aby sovětské Rusko tajně vyzbrojilo a vycvičilo nový Wehrmacht, díky čemuž Třetí říše dokázala obejít Versaillskou smlouvu. Rudohnědé flirtování pak vyvrcholilo v srpnu 1939, kdy si oba jateční režimy padly do náruče Paktem Ribbentrop–Molotov. Trvalo jen několik dní, než spolu v září zahájily 2. světovou válku, aby se první obětí této bolševicko-nacistické kopulace stalo Polsko, jehož porážku oslavily Rudá armáda a Wehrmacht společnou slavnostní vojenskou přehlídkou v pokořené Varšavě.

Ve světle těchto faktů je tvrzení Putina o „speciální mírové akci na denacifikaci Ukrajiny“ přinejmenším chucpe, jak říkají Židé, resp. k poblití, jak říkají Češi.

Bolševická propaganda je odjakživa krmivem pro konzumenty silného žaludku a slabšího ducha a ani čas ruské agrese na Ukrajině není výjimkou. V mailové schránce Zpětného zrcátka přistál text s cílem vykreslit charakter stran konfliktu a z uvedené ukázky je zřejmé, že v tomto případě je vyšetření stolice autora povinností lékařů. Nechť laskavý čtenář posoudí z ukázky sám (kurzívou komentář ZZ):

„Lenin byl žid“

(Jak se to vezme! Leninův otec byl čuvašského původu, člen turkického národa, žijícího hlavně v Tatarstánu a Baškorstánu, jen děda z matčiny strany byl židovského původu, babička byla Povolžská Němka a prababička z otcovy strany původu kalmycko-mongolského…)

„Stalin byl Gruzínec (přikázal obsazení pobaltských zemí, zdůrazňuje anonym).“

(Ano, byl gruzínský kriminálník a bolševik.)

„Chruščov byl Ukrajinec (přikázal v r. 1956 obsazení Maďarska).“

(Je to lež! Narodil se ve vesnici Kalinovka v Rusku rodičům ruského původu.)

„Brežněv byl Ukrajinec (přikázal obsazení Afghánistánu a Československa).“

(Je to lež! Narodil se sice v ukrajinské vsi Kamjanske, ale rodiče i prarodiče byli ruského původu a na Ukrajinu se přestěhovali za prací z Ruska, (dnes) Brežněvo. Některé dokumenty uvádějí jeho národnost jako ukrajinskou, jiné, mj. list k Řádu vlastenecké války, ruskou.)

„Gorbačov byl Rus (přikázal stáhnout všechna vojska domů).“

(Pravda tak napůl, ruský otec, ukrajinská matka, narozen v severokavkazském okruhu Ruska. Odsun sovětské armády byl proveden na základě tlaku a dohody z února 1990).

„Nejvíc do Rusů kopou Gruzínci a Ukrajinci – pohrobci Stalina a Brežněva a pobaltské státy. V Estonsku tvoří Rusové 40 % populace, ale nemají volební právo. Zajímavá informace!“ (Naznačuje spiklenecky autor.)

(Nic divného, základním požadavkem získání volebního práva je znalost estonštiny. Dodejme, 40 % Rusů způsobily mj. Stalinovy kroky v roce 1949, kdy bylo na Sibiř deportováno 20 722 Estonců (2,5 % populace). Zatímco v roce 1941 tvořili Estonci 90 % (!) populace země, po deportacích a masakrech poprav se tento podíl v roce 1952 snížil na 48 %! Krásná práce!)

Nejpitomější jsou ale informace o srpnové okupaci Československa v roce 1968: 

„Okupace Československa Rusy? Ani náhodou! O situaci v ČSSR v dubnu 1968 jednalo politbyro KS SSSR v složení: 7 Ukrajinců, 1 Bělorus, 1 Litevec, 1 Kyrgyz, 1 Kazach a 1 Rus.“

(Naprostá idiocie, rozhodnutí politbyra KS SSSR musela být vždy – a také vždy byla – schválena jednohlasně.)

„Když po vášnivé diskuzi (sic!) došlo k hlasování o intervenci do ČSSR, intervence zvítězila v poměru 10:2, kdy Litevec se zdržel a Rus byl proti! (Neměli bychom se Rusům omluvit?) Do ČSSR byly 21. srpna poslány dvě sovětské armády: 1. ukrajinský sbor, složený výhradně z Ukrajinců, 1. záložní uralský sbor, kde bylo téměř výhradní zastoupení zauralských národností. V první vlně do ČSSR přišlo celkově 63 Rusů (!), z toho bylo 42 armádních žurnalistů! Až v roce 1970 se začal záložní sbor stahovat do SSSR a 1. ukrajinský front byl nahrazen 3. zahraničním sborem, v němž byli Rusové, kteří s rokem 1968 neměli nic společného!!! (sic!) Okupace Československa tak byla ve své podstatě ukrajinskou záležitostí! Takže si to dej dohromady s tím, co se dneska odehrává na Ukrajině. Tak se mějte hezky. Jó, holt dějiny válek nepřevrátíš!“, končí spisek nehorázností, jimž by neuvěřil ani Pepek Vyskoč!

Tak odtud vítr fouká, Putin svou „speciální mírovou akcí na Ukrajině“ nechrání jen Rusy před ukrajinskou genocidou. Sovětská armáda tam také zadržuje ukrajinské nacisty před novým vpádem do Česka! Neměli bychom se Rusům omluvit? Místní nacisté ale zřejmě nejsou dost „echt“, jinak by s nimi Rusko jistě už dávno uzavřelo Pakt Kuleba–Lavrov podle vzoru Ribbentrop–Molotov…

A to je dnes vše, co jsem zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík

Video placeholde
Reflexe Kalouska a Stoniše 36: Kalousek v Reflexích: Krize na ukrajinských hranicích se nás týká, nesmí nám to být jedno • Reflex.cz