Video placeholde
Karel Janeček bude kandidovat na prezidenta
Lilia má díky kojení krásný dekolt
Český slavík 2021: Lilia Khousnoutdinová
Matematik a podnikatel Janeček oznámil kandidaturu na prezidenta
Karel Janeček a Lilia Khousnoutdinová
16
Fotogalerie

Aspirující první dáma, kněžka a dula Lilia nám to všem ukáže

Do obvyklého střídání – dva díly cyklu Návrat do budoucnosti vers. ohlédnutí na zdejší dvorek plný politických slepičinců – hodil Zpětnému zrcátku vidle miliardář Karel Janeček oznámením prezidentské kandidatury. „Dlouhodobě cítím odpovědnost zapojit se do řešení aktuálních problémů,“ prohlásil s tím, že chce být aktivní v oblastech spravedlnosti, vzdělávání i budoucnosti svobodného fungování země a sdružovat občany se stejnou vizí.

Jeho předešlá vystoupení budí jednak obavy, že bude těžko hledat sobě rovné a navíc se bude muset rozhodnout, zda být kandidátem Pražského hradu či celebritou bulváru mezi nahými XXL zadky a eroticky zvlčilými kocoury Felixy. V protikladu k nezpochybnitelné profesní genialitě je jeho latentní potřeba exhibice dokladem, že parciální genialita, byť by šlo o matematiku, nevylučuje parciální subdeprivaci. Zvolení Janečka prezidentem by mj. přineslo i nutnost, aby si Česko zvyklo na novou první dámu. A to doslova!

Jak uvedl bulvár Super.cz: „…půvabná manželka Lilia Khousnoutdinova (pův. zřejmě Chusnucinová, pozn. ZZ) je kněžka, dula, ceremonialistka, designérka a historička, jež se dlouhodobě věnuje ženské, partnerské a reprodukční tematice.“ Uniká-li laskavému čtenáři význam výrazu „dula“, najde odpověď ve slovníku a sice, „dula,speciálně vyškolená doprovodná osoba, poskytující především psychickou, morální, ale i fyzickou oporu ženám během těhotenství, porodu a šestinedělí.“ Tedy, cosi jako porodní bába bez zdravotnického vzdělání – na ceremonialistku ještě dojde.

Na úlohu první dámy je ale Lilia Khousnoutdinova připravena: „Moje vášeň a profesní zaměření spočívá v sexuální a reprodukční problematice a v širších otázkách ženských práv a rovnosti pohlaví. Spravedlivá rovnost a příležitosti, respekt k ženskému tělu i plnohodnotná životní úroveň jsou charakteristickými cíli mých projektů – ať už jde o kampaň na podporu porodních asistentek, nebo sérii rozhovorů o genderových stereotypech ve veřejné sféře. Prosazuji koncept „sesterství“, respektuji odlišné názory a ráda přemýšlím netradičně,“ stojí na jejích oficiálních stránkách.

Anketa bulváru: „Líbila by se vám Lilia Khousnoutdinova jako první dáma?“ může mít řadu příznivců. Vždyť která z dosud prvních dam přinesla veřejnosti sérii intimních fotek svých on-line porodů? Měl snad dřív volič příležitost číst v kampani kandidáta hot titulek: „Intimní dárek pro miliardáře Janečka. Jeho svlečená Lilia ukázala své poklady!“  s textem: Lepší vánoční dárek si miliardář Karel Janeček nemohl přát. Jeho snoubenka Lilia Khousnoutdinova oslovila fotografku Lucii Dvořákovou a nafotila velmi provokativní snímky, na kterých ukázala bradavky a dokonalékřivky.“

To je prda! V Bílém domě i v Kremlu budou čumět!

Jeden až nechce domýšlet, co přinesou českému národu další funkce budoucí první dámy, která o sobě říká: „Kněžka Bohyně je pro mě krásný, byť kontroverzní pojem, a jsem ráda za to označení. Bohužel na něj často nevhodně hází stín zcela zcestná asociace s „kněžkou lásky“ – profesí, která je od „ceremonialistky“ hodně daleko. Když vidím, jak jsou pro dnešní svět „bohyně“ důležité, je velmi nepravděpodobné, že s tím skončím. Ale forma, jakou se tomu budu věnovat, se nejspíš změní. Asi přestanu vést veřejné obřady a letošní 7. ročník výcviku kněžek bude nejspíš posledním, který povedu „na plný úvazek“. Zachovám si jen symbolickou roli, občas se ukázat, odvést část programu, ale zbytek nechám na kolegyních.“

Po odmlce skromně pokračuje: „Kromě bohyní dělám i spoustu jiných věcí – navrhuji šperky, šaty, angažuji se v Bhútánu a přednáším témata ženské reprodukce. Vrátila jsem se i k nedopsané knize dětských pohádek. A porodnictví, to je moje vášeň, která nikam neodejde“, dokončí myšlenku. Velkou pozornost nepochybně vzbudí i její projekt iniciativy pro porodní domy a centra s názvem „Ať stojí…“ (cit.), který bude uvítán zvlášť pánskou voličskou základnou!

Pro voličky budou lákavé rituály ceremonialistek, vytvářené aspirující první dámou. Zmiňme Rituál na očistu domova, pro čas novoluní – Imbolc (Hromnice) 1.února nebo na kdykoliv v případě velkého úklidu. Rituál je dle stránek ceremonialistek i tam uvedených odborných knih snazší než zamýšlený velký úklid: „Nejdříve umístíme do rohu místností mističky se solí, která do sebe negativní energii pojme. Sůl necháme celý den i noc působit a ráno ji můžeme vynést z domu a zakopat na zahradě, kdy ji Matka Když přetvoří. Lze ji také spláchnout. Naučme se používat rituály i během všedních dnů – při mytí nádobí, praní či vytírání.“ Snadná řešení nabízejí rituály Lilie i pro milování, vaření, praní prádla a jiné nepříjemné situace, včetně rozchodu či rozvodu s partnerem.

Jejich nezbytnost ukazuje i Rituál Nevěsty: „Dříve žena tím, že se vdala, vykonala svůj vůbec největší celoživotní krok, který předurčoval téměř všechny podmínky její další existence. Dnes si kvůli značné emancipaci a vysoké rozvodovosti často ani hloubku a důležitost přípravy na svatbu neuvědomujeme. Rituál nevěsty představuje příležitost rozloučit se s dívčím životem, poděkovat matce, vyslovit své obavy (a třeba i dostat dobré rady), ujasnit si představy a sny ohledně manželství, a hlavně uctít své tělo. Pak je totiž žena schopna pocítit, že je posvátné a hraje důležitou roli při vytváření manželské vášně a radosti. Nevěsta by měla cítit, že je středem pozornosti.“

Důkazem nezbytnosti Rituálu Nevěsty jsou ty svatební obřady, před nimiž neproběhl, jak uvádějí dále citovaná média: „Novomanželé někdy ze sňatku vystřízliví, to se stává. V příběhu nevěsty, o níž je řeč, ale alkohol nehrál roli. O rozvod se rozhodla požádat, neboť partner nerespektoval její požadavek, jak uvedl americký magazín Slate. Měla jediný – aby jí manžel na svatební party neplácl dort na obličej. Přesně to ale muž udělal, což nevěsta považuje za nerespektování jejího přání, a proto mu hned druhý den oznámila, že je konec: „Rozumný muž by to nikdy neudělal. On mě místo toho chytl za krk a hlavu mi vrazil přímo do dortu.“

Také nevěsta Hollee Lynnea-Kolenda Darnell z Minnesoty se podělila o dojmy ze svatby, která proběhla jinak, než si představovala. Když se jí udělalo trochu šoufl, omdlela ženichovi v náručí a pozvracela se. Stihla to sice k zábradlí altánku, tím ale její smůla neskončila. „Snažila jsem se říct manželovi, že mi není dobře, ale on si myslel, že si dělám srandu. A můj malý synovec se mi vzápětí potom, co jsem se pozvracela, pokakal na šaty,“ popsala Hollee průběh svatebního obřadu bez Rituálu nevěsty.

Rozvody jsou věcí poměrně běžnou. Do daleko horší situace se však dostala modelka Cris Galera, která se v létě provdala sama za sebe, protože už nechtěla spoléhat na muže, že ji učiní šťastnou: „Vyzrála jsem a uvědomila si, že jsem silná a odhodlaná žena. Vždy jsem se bála být sama a musela jsem se naučit, jak se sama cítím dobře. Když jsem k tomu dospěla, rozhodla jsem se to oslavit,“ zdůvodnila své tehdejší rozhodnutí pojmout samu sebe za manželku. Nakonec se svazek ale rozhodla po 90 dnech ukončit, protože potkala někoho jiného: „Byla jsem v manželství se sebou šťastná, ale teď, když jsem potkala někoho výjimečného, začala jsem zas věřit na lásku,“ svěřila se Cris Galera magazínu Daily Star.

Zdá se, že nás čekají nečekané věci!

A to je vše, co jsem, dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík