Video placeholde

Koho by to napadlo, práškovací letadlo aneb Genderová rovnost, zabiják Gates a duševní stav Ilony Csákové

Společnost Lufthansa se rozhodla zrušit tradiční oslovení pasažérů po nástupu do letadla. Na palubách Lufthansy a společností Swiss či Eurowings z jejího portfolia se cestující už nesetkají s dosud zdvořilou formulací: „Dámy a pánové, vítáme vás na palubě…“ Lufthansa chce prý být více genderově citlivá a pasažéry bude vítat slovy: „Milí hosté… Dobrý den… Srdečně vás vítáme…“

S pytlíkem a bez pytlíku

Vítr fouká samozřejmě z Ameriky, kde Air Canada a Delta Airlines zavedly tyto pořádky již před dvěma roky. Zpětné zrcátko se ale domnívá, že neoslovení všech pasažérů podle jejich pohlaví je stejně nekorektní jako rušená tradiční oslovení. Správné by bylo oslovit každého pasažéra jeho pohlavím, jichž anglický Facebook – jak jej citoval i-magazín Refresh – nabízí celkem sedmdesát:

Asexuál; androgyn (androgyne); androgynní pohlaví (androgynes); androgynní osoba (androgynous); bez pohlaví (agender); obojpohlavní (bigender); ze ženského pohlaví na mužské - trans muž; ze ženského pohlaví na mužské - transgender muž; ze ženského pohlaví na mužské - transsexuální muž; F2M (z angl. female to male; ze ženského pohlaví na mužské); ze ženského pohlaví na mužské (female to male); FTM (z angl. female to male; ze ženského pohlaví na mužské); nerozlišuje pohlaví (gender neutral); hermafrodit; intersexuální muž; intersexuální osoba; intersexuální źena; intersexuální pohlaví; z mužského pohlaví na ženské - trans žena; z mužského pohlaví na ženské - transgender žena; z mužského pohlaví na ženské - transsexuální žena; muž; M2F (z angl. male to female; z mužského pohlaví na ženské); z mužského pohlaví na ženské (male to female); MTF (z angl. male to female; z mužského pohlaví na ženské); vícepohlavní; proměnlivé pohlaví (gender fluid); nevyhovující pohlaví (gender nonconforming); nerozhodnuté pohlaví (gender questioning); gender-variant; neidentifikuje se jako muž ani žena (genderqueer); neutrois; cis; cis ženské pohlaví (cis female); cis mužské pohlaví (cis male); cis muž (cis man); cis žena (cis woman); cis pohlaví (cisgender); ženské pohlaví cis (cisgender female); mužské pohlaví cis (cisgender male); žena pohlaví cis (cisgender woman); muž pohlaví cis (cisgender man); trans; trans ženské pohlaví; trans mužské pohlaví; trans muž; trans osoba; trans*ženské pohlaví; trans*mužské pohlaví; trans*muž; trans*žena; transsexuál; transsexuál ženské pohlaví; transsexuál mužské pohlaví; transsexuální muž; transsexuální osoba; transsexuální žena; transrodový člověk ženské pohlaví; transrodová osoba; transmasculine; T* muž; T* žena; two* osoba; two-spirit; two-spirit osoba; žena; ani muž; ani žena (non-binary); vícepohlavní (pangender) a ani jedno z vyjmenovaných.

Budou-li pasažéři vítáni slovy: „Vážení; vážené…“ a výčtem výše uvedených pohlaví na palubě, půjde nejen o korektní přístup k jejich genderu, ale také o zábavný program během celého zaoceánského letu. Problém přivedl Zpětné zrcátko k návrhu výše uvedený seznam doplnit třemi výrazy pro pohlavní zařazení osob s výrazně odlišným stupněm IQ: 71. Kokot; 72. Banik pičo; 73. Paroubek. Konečně výrazná česká stopa v boji za genderovou spravedlnost.

V e-schránce Zpětného zrcátka přistála fotografie s originálním řešením značení veřejných záchodků. V předsíni veřejných toalet, kde dřív stačily směrovky ukazující vlevo a vpravo směr pánských a dámských toalet s jednoduchým popisem „Páni“, resp. „Dámy“ či piktogramy panáčka a panenky je v novém návrhu uprostřed cedule s nápisem „WC“ a šipky vlevo a vpravo – popsané jasně a korektně – „s pytlíkem“ a „bez pytlíku“.

 

Sieg heil aneb Olympijské odznáčky

Čínské zlaté medailistky Pao Šan-ťü a Čung Tchien-š', resp. Čínský olympijský výbor mají co vysvětlovat. Vítězky a držitelky světového rekordu v dráhové cyklistice měly při medailovém ceremoniálu na dresu odznaky masového vraha Mao Ce-tunga. Odznáčky s tváří „Velkého kormidelníka“ jsou v Číně běžné a dostupné. V Tokiu ale Číňanky porušily článek 50 Olympijské charty zakazující politická či náboženská vyjádření. Pokud je laskavý čtenář lačný výsledku vyšetřování MOV, může si být jist, že se nestalo a nestane ani prd. V zájmu jednotné prezentace účastnických zemí by měl Německý olympijský výbor urychleně zadat výrobu odznaků s tváří vůdce Adolfa Hitlera. Nepochybně by také německým olympionikům jako doplněk oblečení slušela navlékací červená páska s  hákovým křížem uprostřed bílého terče. Sieg, Mao!     

Bulhara do Libanonu

„Rok od exploze v Bejrútu: Vyšetřování ani rekonstrukce nepokročily,“ znějí titulky českých médií. „Výbuch 2 750 tun špatně uskladněného dusičnanu amonného, při němž přišlo o život 204 lidí a jenž smetl celý přístav. Budovy vč. torza sila vypadají stejně jako před rokem.“ Zato v případě Vrbětic se to hýbe jedna radost! Miloš Zeman by měl Libanonu pro zrychlení vyšetřování půjčit toho Bulhara, který si sklady ve Vrběticích vyhodil sám.

Učitelé špioni

Diplomatická válka mezi Prahou a Moskvou pokračuje ve sporu o personál ruské školy. Rusové trvají na tom, že učitelé mají mít diplomatický status, ale vysoký počet ruských nediplomatických pracovníků může znamenat jen krytí postů pro špiony. Ruskou stranu ve věci učitelů nepřímo podpořil prezident Miloš Zeman. Krátce před vypršením lhůty pro odjezd ruských diplomatů koncem května přijal kancléř Mynář na Hradě ruského velvyslance Vladimíra Zmejevského. Proč asi?

„Obyčejní lidé a jejich děti se nesmí stát rukojmími stavu diplomatické relace mezi Českou republikou a Ruskou federací, což jak je nutno upozornit, recipročně platí na obou stranách,“ prohlásil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Ministerstvo zahraničí trvá na tom, že personál školy musí žádat o pobytové tituly jako jiné mezinárodní školy v Česku. Rusové ale zájem o pracovní povolení a víza nejeví a trvají na tom, že učitelé musí být diplomaté. Ruská ambasáda připomíná anekdotické Rádio Jerevan z dob ozbrojených střetů na čínsko-sovětské hranici. Vysílání rádia podle dobové anekdoty přineslo zprávu o brutálním útoku čínských tanků na sovětské traktory poklidně orající v pohraničním pásmu. Podle Rádia Jerevan sovětské traktory palbu opětovaly a čínské agresory zahnaly na ústup.

Očkovaná Morava

Mobilní očkovací týmy vyrazily do nejodlehlejších lokalit Moravskoslezského kraje. Zájem ze strany těch, kvůli nimž týmy do terénu vyrazily, je ale téměř nulový. V Osoblaze na Bruntálsku, jedné z nejodlehlejších periferií Česka, kde žije asi 1100 lidí, personál marně vyhlížel fronty obvyklé v obchodních centrech jinde.

„Od 8:00 přišlo něco přes devadesát lidí, což jsme čekali,“ řekl Právu náměstek Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov. „Když jsem se jednoho, co šel kolem, zeptal, zda se jde očkovat, řekl, že v žádném případě, protože desítky lidí po očkování zemřely,“ povzdechl si Bronislav Sedláček. Vypovídající hodnotu mají v té věci i výsledky voleb do Poslanecké sněmovny 2017 ve zdejším kraji:

ANO 25,42%, SPD 13,87%, ČSSD 8,83%, KSČM 8,69%, Piráti 8,64%, ODS 7,47%, KDU-ČSL 6,45%, STAN 2,64%, TOP 09 2,58%.

Zvláště při srovnání s volebními výsledky v tomtéž termínu v Praze:

ANO 20,35%, Piráti 17,59%, ODS 16,22%, TOP 09 12,64%, SPD 5,81%, ČSSD 5,57%, STAN 5,05%, KDU-ČSL 4,76%, KSČM 4,60%

Evidentně na tom očkování něco bude!

Popráškovaná Csáková

Potvrzuje to i duševní stav Ilony Csákové, která navíc neřekla poslední slovo. Poté, co odhalila, že za covidem stojí Bill Gates, si všimla také letadel práškujících lidi koronavirem. A právě jí se stalo, že stála ve špatné chvíli na špatném místě a padající prášek jí zatemnil nejen výhled, ale i rozum, což jí umožnilo obvinit Billa Gatese ze šíření pandemie a smrti více než 3,5 milionu lidí. Ilonin nový guru, poslanec Lubomír „Flákanec“ Volný pak odhalil, že letadlo DHL kroužilo nad Brnem a vypouštělo do vzduchu koronavirus.

Ilona se nyní podle serveru Expres.cz pustila do vypouštění svých rozumů. Už před časem dala ke své fotografii na sítích slogan: „Nenaočkuji se! Vakcíny svět nespasí. Spoustě lidem už došlo, o co jde, o byznys století!“ Má jasno, Csáková. „Kdo v hlasování k novelizaci zákona o ochraně veřejného zdraví zvedne ruku pro novelu, ohrožuje každodenní život občanů, a tím pádem je vrahem!“ myslí si subreta.

Je to stejná pravda jako tvrzení Zpětného zrcátka, že ten, kdo si myslí, že Bill Gates z letadel DHL práškuje zeměkouli koronavirem, je blb. Dáma promine! Ale blíží se volby, a když si představím koalici Babiš, Maláčová, Schillerová, Csáková, Volný, Bobošíková, Lipovská, Volný, Okamura, Filip a Hamáček – je covid pouhý veverčí pšouk.     

„Luboš Xaver Veselý klesl do absolutního suterénu,“ překvapil Ondřej Hejma slovním nátěrem donedávna svého kolegu, přítele a spolubojovníka za pravdu pravdoucí. Pravda je, že něco o tom musí vědět, ani Ondřej se už dost dlouho také nepohybuje v podkroví. 

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík