Andrej Babiš a Miloš Zeman

Andrej Babiš a Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Vladimír Mertlík: Budou-li volební kandidátky na toaletním papíře, záleží jen na nás

Jako lev zařval Miloš Zeman, když jej pohoršily fotografie herců před Rudolfinem, při předávání cen Český lev. Snobská sebranka, jak ty Škrholy nazvala živá ostuda republiky, postávala venku bez respirátorů a někteří si zřejmě řekli o popelníček a kouřili.

Činili tak poté, co si v rámci restrikcí vyzvedli cenu a před návratem do domácího vězení se s dalšími prý „jen“ pozdravili a dali si „jedno“. Fuj! Není divu, že Miloši Zemanovi – po němž zůstane v dějinách naší země hlubší stopa, než po sobě zanechali Emanuel Moravec, Karel Sabina a Rudolf Mrva – jejich pohrdání pracujícím lidem hnulo žlučníkem natolik, že od něj málem odešel za cukrovkou. Není divu, prezident ví nejlépe, jak respektovat nařízení, která platí pro všechny. Vzpomeňme jen jím pořádaného setkání s gurmánským pohoštěním tlačenka, buřt, okurka, tatarka při projednávání proticovidových opatření. Fotografie vládní elity v rouškách dokládaly, že lze takovou akci uspořádat tak, aby bylo nařízením učiněno zadost. Ministryně Benešová uvedla, že si všichni pochutnali, aniž by sejmuli roušky a v závěru přítomní roušky navíc příhodně užili k utření mastných tlam.     

Na veřejnost pronikla zpráva, že policie nezjistila žádné porušení vyhlášek či zákona v teplickém hotelu Prince de Ligne během dvoudenního setkání účetních, kteří pracovali přes noc, ze špatného počasí strachy podělaných generálů policie, vládních zmocněnců a desítek jiných šmejdů na oslavě narozenin místního naboba. Podle českého inspektora Dreyfuse, ministra vnitra Hamáčka se policie naopak zabývá porušením restrikcí na cenách Český lev. Není divu, ukázalo se, že ani jeden z členů té snobské sebranky nemá certifikát účetního jako bývalý sexy mozek Jiří Paroubek, ani netrousí po setmění bobky jako generál Vladislav Husák, aby se bál jet domů a musel žádat v Rudolfinu o ubytování. 

Ministr také naznačil, že se vláda zabývá i hrdinskými zákroky policistů v Ostravě, kde místní Nebojsové nebojácně zaklekli a váleli se po agresorce, která si odmítla nasadit tlamokryt. Policisté, které čeká 28. října na Pražském hradě řád Bílého lva II. třídy, skromně připomněli, že se při zpacifikování výtržnice pěkně namakali. Ještě komplexnější zákrok provedla policie v Uherském Hradišti, když zaklekla zločince bez roušky a provedla jeho uvržení za mříže bez ohledu na provokační pláč jeho syna. Bez ohledu na rizika se hlídka po třiceti minutách na místo zločinu odvážně vrátila a zmíněného tříletého spolupachatele, který se stále potuloval na místě činu, zatkla a uvrhla do cely k hlavě zločinného spiknutí. Včera, v den výročí vzniku protektorátu Böhmen und Mähren, provedla stejně razantní zákrok také policie v Českých Budějovicích. Dvanáct policistů pachatele obklíčilo a pak jej bleskově, nenechajíc se zmást předstíranou bezbranností, jeden z  orgánů, složil. Po zákroku odešel hlavní hrdina i ostatní pohlavní orgánové v pochodovém tvaru za volání „Republiku si rozvracet nedáme!“ a „Pomáhat a chránit!“. Zdá se, že řády Bílého lva letos stačit nebudou. 

Z  úřadu inspektora Dreyfuse zatím nebylo vydáno prohlášení, proč nebyli stejným způsobem zakleknuti Roman Prymula (v putyce), Jaroslav Faltýnek (tamtéž), Martin Nejedlý (na kšeftě), Václav Klaus st. (mj. na WC), Miloš Zeman (na setkání V4), Vratislav Mynář (na zabijačce), Vladislav Husák (na mejdanu), Jiří Paroubek (tamtéž), Milan Hnilička (tamtéž), Jiří Šlégr (tamtéž) a desítky dalších šmejdů, kteří přitom podle Dreyfuse porušili vládní opatření proti covidu-19. My ale důvod jejich chování známe jako první. Jmenovaní i jiné bezejmenné nuly u jejich kruhových svěračů zdůvodňují porušování pravidel závazných pro všechny občany tím, že se řídí heslem Sametové revoluce: „Nejsme jako oni!“ Tím se to vysvětluje! 

Zeman se k odpíračům proticovidových restrikcí vyjádřil i v pořadu Partie, když řekl: „Tyto demonstranty, antirouškaře, antiočkovače a další jsem nedávno veřejně označil za lehce dementní. A s potěšením jsem uvítal, že od té doby roste procento lidí ochotných nechat se očkovat.“ A tak je to správné! Poté, co zdůraznil, že on se již očkovat nechal, se tedy dá očekávat, že procento lidí ochotných nechat se očkovat poroste nyní i v řadách těžce dementních!“ Inu, příklady táhnou!

Demonstrace odpíračů označil Zeman navíc za málo početné a bez kulturní úrovně. „Viděl jsem tam v podstatě hysterické stádo. Nic víc!,“ řekl prezident k demonstraci na Staroměstském náměstí, kde vystoupil i Václav Klaus st. Inu, každé stádo musí mít vůdce!“   

Dvojitý agent pod maskou českého prezidenta ztratil v krátkém okamžiku, kdy byl duchem přítomen, po fyzických zábranách i zábrany krytí skutečné služební identity. Jinak se jeho trucovité volání po odvolání nejdůležitějších ministrů – zdravotnictví Jana Blatného, zahraničí Tomáše Petříčka plus Ireny Storové v čele Státního ústavu pro kontrolu léčiv – označit nedá. Podivuhodná je neskrývaná protistátní kolaborace prezidenta ve zdůvodnění požadavku, když jmenované označil za největší překážky dovozu ruské vakcíny Sputnik V do Česka. Připomeneme-li jeho postoje či přikrčení v debatách o Dukovanech, BIS a České televizi, nabízí se otázka: „Neměl by někdo z okruhu blízkých říci panu rezidentovi, že oficiálně ještě je – bohužel –prezidentem České republiky a svou hlavní roli ruského a čínského protektora by měl přece jen ještě měl ukrýt do pláště ilegality?  

Miloš Zeman mnohokrát během politické kariéry dokázal, že je člověkem, u nějž je třeba, řekne-li vám: „Dobré ráno!“, podívat se z okna, jestli nekecá! Poslední, kdo to po Karlu Machovcovi, Stanislavu Grossovi, Miroslavu Šloufovi a řadě jiných zjišťuje, je momentálně slábnoucí premiér Andrej Babiš. Většinu času v duševním kómatu tlející Miloš Zeman jak zdánlivě spící had svými receptory slabosti potencionální oběti vycítil aktuálně nekomfortní Babišovu situaci a začal jej tvrdě vydírat, vědom si toho, že to na podzim nejspíš bude on, kdo bude rozdávat karty. Ví ale, že rozdat je v dané chvíli Babišovi za slib budoucí splátky dluhu je více riskantní neboť i Babiš považuje smlouvy za platné jen do chvíle, kdy jsou něco platné jemu. Zadupaný Koudelka, chladicí věže Dukovan s ruskou příp. čínskou vlajkou a ruská nebo čínská tekutina kolující v žilách českých občanů, to jsou směnky, které Zeman po Babišovi požaduje za esa do rukávu po volbách. Termín splatnosti – ihned! Do hry začíná vstupovat i kybic Tomio, který cítí šanci změnit svou kartu netrumfového spodka na trumfového svrška! Proto slíbil hadovi, že vyvolá hlasování o nedůvěře vládě, kterou by měla nahradit vláda „odborníků“, vybraná hadím hnízdem Pražského hradu. Ještě se budeme divit! 

Mezitím i mezi tím vlaje Andrej Babiš, má-li Zpětné zrcátko zůstat u dnešních příměrů jak inspektor Clouseau – hektický, cholerický a jednu chybu na druhou vršící. Posledním důkazem zběsilých tanečků o přízeň publika byly jeho výstupy kolem maturit. Jak jízda na lochnesce jsou premiérovy veletoče, jimiž touží získat přízeň mladých voličů a ukrást je Pirátům. Je proto schopen vypustit z úst i takové nesmysly, že zaměstnavatelé maturitu nekladou na první místo. „Zaměstnával jsem 35 000 lidí a nikdy jsem se na maturitu neptal. Zeptal jsem se: Máš schopnost učit se novým věcem? Máš schopnost a chceš pracovat? Máš nějaké cíle? Máš nějaké sny? Jsi urputný? Umíš cizí jazyky? Jaké máš zkušenosti? Co jsi dělal mimo školu?”, jmenuje Babiš vše, co je při hledání zaměstnání podstatnější než maturita. Navrch přidá nápad, kdy by studenti na maturitním vysvědčení mohli mít známky dle průměru za celé studium. Je třeba prý vést o nutnosti maturity celospolečenskou debatu. (sic!) Možná by si o známky mohli maturanti střihnout „kámen, nůžky, papír“?! To se zbláznil už i Mára? 

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík