Video placeholde

Když kola létají vzduchem a jezdí kolmo po stěně. Do Jablonce se sjedou špičky světového fourcrossu

V termínu 12. - 14. 7. se v bikeparku v Jablonci nad Nisou odehraje 6. ročník legendárního závodu JBC 4x Revelations. Návštěvníci se stejně jako v předchozích letech mohou těšit na nezapomenutelnou show plnou adrenalinu. Hlavního závodu se totiž opět zúčastní největší špičky bikové fourcrossové scény, které si to rozdají „loket na loket“ na nejtěžší trati světa. Chybět mezi nimi nebude ani pětinásobný vítěz Tomáš Slavík. Povede se mu zvítězit pošesté v řadě?

Kromě samotné hlavní disciplíny bude stejně jako v loňském roce k vidění také souboj mladých bikerů v rámci dětského vloženého závodu Revelations KIDS Event, který se pojede po páteční kvalifikaci hlavního závodu. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích: do 13 let a 13 – 16 let. Parádní podívanou slibuje také Revelations BIG AIR contest, při kterém špičkoví freestyle rideři předvedou přímo nad hlavami diváků ty nejšílenější triky. A nebudou jediní, na programu je totiž mimo jiné také letecká exhibice. Už teď je jasné, že nikdo jen tak nepřestane lovit ty nejlepší adrenalinové zážitky! Třešinkou na dortu pak samozřejmě bude hlavní závod JBC 4X Revelations, kde se rozhodne, zda Tomáš Slavík dokáže znovu obhájit prvenství. Akce vyvrcholí v sobotu 14.7.,kdy se pojede finálový závod. Vstup je zdarma. 

Na své si tradičně přijdou i ti, kteří za žádných okolností nepřestávají lovit nové party zážitky. Páteční i sobotní noc se totiž ponese na vlnách pořádně nadupaných mejdanů. Páteční večer bude patřit warm-up party. Milovníky kytar potěší matador české hudební scény Vypsaná FiXa a tradičně i biková kapelka Status Praesents. V pozdějších hodinách si na své přijdou i ti, co dávají přednost elektronické hudbě. Mixáky roztočí DJ Akvamen z partičky Jäger DJs i DJs MANENE a Cyper. Sobotní večer bude patřit oficiální afterparty, kde se se tradičně představí parta Masters of Dirt v čele s Ill.Skillz. Pořádně to rozjedou i DJs Georg Fechter, Hrusha a IIIya.