Zombie

Zombie Zdroj: Profimedia.cz

Bristol počítá s nejhorším: Město je připraveno na útok zombies

S tím, že má půlmilionové město ve Velké Británii nouzové plány pro případ přírodních katastrof i teroristických útoků, se tak nějak počítá. Ale jestli má plán i pro případ útoku zombíků, kteří budou po občanech vyžadovat „mozky“… Na to se holt musíte zeptat.

 

Ta otázka nyní skutečně padla a šéf bristolské radnice přes marketing a komunikaci Peter Holt na ni odpověděl oficiální cestou (otázkou zůstává, jak moc se u toho pohihňával). V jeho ofiko odpovědi se uvádí, že Bristol má pro případ útoku zombíků připraven záchranný plán, který nicméně spadá do kategorie PŘÍSNĚ TAJNÉ. Když půjde do tuhého, bristolští občané se mají orientovat podle následující směrnice:

 

 

Nízká úroveň zombies: Všechno jako obvykle, ale dávejte si pozor, kdyby něco.

 

Zvýšená úroveň zombies: Potvrzené útoky zombíků na rezidenty.

 

Propuknutí epidemie: Infekce zombíky přesahuje 1 % populace, pozorovány případy po celém městě.

 

Zambie pandemie: Nekontrolované propuknutí, infekce přesahuje 30 %.

 

Ve zprávě z bristolských oficiálních míst (tedy jednoho oficiálního místa, konkrétně z Holtova počítače) se kromě jiného varuje před rizikovými oblastmi města (jako jsou konkrétní parky), stejně jako s těmi, v nichž lze nalézt zásoby na přežití zombie apokalypsy - kupříkladu v té části, kde byl nedávno vybudován nový supermarket Tesco.

 

Což je na jednu stranu dobrá úvaha, na druhou stranu ovšem velmi špatný nápad. Zombies se totiž stahují vždycky hlavně k supermarketům, protože na to byly zvyklé už za života...