Rytíř

Rytíř Zdroj: zamekdetenice.cz

V Dětěnicích mají místo umyvadel koryta

Říkáte si, že nejsme přece ve středověku? Omyl. Na tomto místě bezpochyby jsme. Jídlo se zde konzumuje rukama, obsluha na vás mluví pěkně drsným dialektem a na záchodech si ruce umyjete v „korytě“. Řeč není o nějakém kroužku sebedestruktivních lidí, kteří sami sebe rádi ponižují.

Pátkem počínaje začínají v Dětěnicích rytířské slavnosti v souboji na koních. K rytířům neodmyslitelně patří i starodobá krčma, o níž je právě řeč. Pokud někdo zrovna nemusí rytíře, může se zastavit ve středu, kdy se program výjimečně mění na piráty a jejich otrokyně.

 

Do bohatého programu jsou hojně zapojováni i návštěvníci, tudíž ten, kdo si doteď říkal, že tato událost a místo rozhodně nejsou pro děti, je na omylu. Děti se zde náramně baví, pohybují a zároveň obohacují o zajímavé historické příběhy. Tatínky i maminky by mohl potěšit místní a velice dobrý pivovar, exkurze do něhož je samozřejmostí.

 

 

Poté si děti okusí stolování jejich dávných předků a bezesporu na tento výlet a zážitky z něj jen tak nezapomenou. Kde taky jinde by se mohly děti bavit tak dobře jako právě v Dětěnicích.

 

Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku | Reflex.cz

 

Zámek Dětěnice

507 24, Dětenice

www.zamekdetenice.cz