Stastna zeme

Stastna zeme Zdroj: stastnazeme.cz

Chcete místo peněz platit čtyřlístky? Víme, jak na to

V Českém rájí mají místo, kterému se říká Šťastná země. Šťastná třeba proto, že místo peněz tady platíte čtyřlístkem. Jeden čtyřlístek se rovná dvacetikoruně. Šťastná také proto, že se zde neustále ozývá dětský smích.


Atmosféra je tu jako v pohádce. Malí bojovníci hlídají svůj dřevěný hrad, opodál si mohou hrát v trpasličí vesničce či si zaskákat na proslulé vzduchové trampolíně. Mladé dámy by mohlo naopak zajímat rýžování pravých granátů z místního pískoviště.

Na procházku je přichystán geopark neboli naučná stezka se šestnácti infopanely. Otevřeno je každý den od devíti do sedmi, o prázdninách dokonce až do osmi hodin. Pokud se v areálu nekoná nějaká akce, například dny slámy, kdy si děti vyrábějí různé předměty právě ze slámy, je vstupné do Šťastné země osmdesát korun za osobu.

 

V areálu pak máte přístup na všechny atrakce (kromě elektrovozíků). Můžete vyzkoušet jízdu na koni, tvořivé dílny, malování na obličej či jízdu na terénních koloběžkách. Střelbu z kuše si také musíte připlatit a na mladého střelce řádně dohlédnout, aby neulovil svého malého kolegu. Personál je zde velice vstřícný a milý. Dokonce každý jedenáctý ve skupině, postižení či děti z dětských domovů mají vstup zdarma.

 

 

Co se stravy týče, mají zde bistro U piráta, kde nabízejí běžnou gastronomii, na kterou jsme zvyklí z většiny českých restaurací. Samozřejmostí jsou i polotovary do ruky. Pro tatínky je nachystaný bar s pestrou nabídkou – od piva po ostřejší koktejly. Vzhledem k tomu, že celý areál je především pro děti, musíte si ve směnárně vyměnit peníze za místní měnu v podobě čtyřlístků. Vaše ratolesti si odsud odvezou spousty zážitků a vy minimálně jeden – pivo za jeden a půl čtyřlístku.

 

Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz

Areál Šťastná země
Karlovice–Radvánovice 11
511 62 Karlovice

www.stastnazeme.cz