Dinopark

Dinopark Zdroj: dinopark.cz

Dnes se otevírá dinosauří park

Na střeše pražské galerie Harfa se dnes slavnostně otevírá DinoPark, kde si na své přijdou především děti, ale i tatínkové tíhnoucí k botanice.

Park je otevřen denně od devíti do devíti. Modely dinosaurů jsou jak statické, tak pohyblivé. Cílem parku je návštěvníka lehce polekat, ale zároveň obohatit jeho vzdělání, proto není divu, že jsou všechny modely ozvučeny pro lepší představu, jakým hláskem onen dinosaurus disponoval. Na návštěvníky kromě naučné stezky čeká také promítání filmu ve 4D, který byl speciálně vyroben pouze pro tento park. Nikde jinde ho tedy nemáte možnost zhlédnout.

 

Největším dinosaurem v parku je bezpochyby Tyrannosaurus rex, jenž je osm metrů dlouhý a čtyři metry vysoký. Nejmenší je naopak stegosauří mládě, které je pouze metr krát metr. Slibovaný zážitek pro botaniky se skrývá především v podobě rostliny zvané Wollemia Nobilis, jichž je na světě evidováno pouhých 39 exemplářů. Jedná se o druhohorní borovici, která byla objevena v roce 1994 v Austrálii.

 

 

Vstupné do parku se vyrovná vstupence do multiplexového kina. Vzhledem k tomu, že děti uvidí v podstatě kus Jurského parku naživo a na vzduchu, je to jistě dobrá koupě. Pokud máte doma i princeznu, jíž samotní dinosauři nic moc neříkají, mohla by ji snad nadchnout obří dinosauří vejce či jiné rekvizity, do kterých se může podívat i zevnitř. Není to sice o moc lákavější než obrovití, zubatí dinosauři, ale pro sourozence se občas musí obětovat každý.


Vzhledem k tomu, že celý park se nachází na střeše nákupního centra, je tu i možnost usadit dámy v některém z mnoha obchodů. Parkování je zde zdarma stejně jako vstupné pro učitele. Harfa leží hned vedle O2 Areny – dostanete se tam tedy metrem na stanici Českomoravská či tramvají číslo tři na zastávku Galerie Harfa. Už jen zbývá popřát, ať vám vyjde počasí a nešlápnete do nějakého dinosauřího trusu.


Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz
DinoPark Praha
OC Galerie Harfa
Českomoravská 15a
190 93 Praha 9


www.dinopark.cz