Zámek Mníšek pod Brdy

Zámek Mníšek pod Brdy Zdroj: zamek-mnisek.cz

Vydejte se na Velikonoční veselici s Kuřetem

Zámek v Mníšku pod Brdy pořádá desátý ročník Velikonoční veselice s Kuřetem. Mimo bohatý zábavný program se uskuteční zahájení již desáté sezóny sbírky Pomozte dětem.

Celodenní program je opravdu pestrý a každý včetně ratolestí by si měl přijít na své. Například zahrnuje šermířská vystoupení skupiny historického šermu. Můžete být bez obav. Vystoupení je určeno výhradně rodinám s dětmi, tudíž žádný William Wallace nebude sekat nikomu ruce ani nohy.



Tím zábava na zámku opravdu nekončí. Můžete si nakoupit všelijaké velikonoční ozdoby na řemeslných trzích, zahrát si Pašijové hry či se zúčastnit výtvarného tvoření, kde si můžete namalovat vajíčka či vyrobit zvířátko. Pro mladé slečny se bude konat prohlídka výstavy módy na panenkách Barbie, kde uvidí historii módy od počátku až do období první republiky. Nebude chybět ani klasická prohlídka zámku pro děti. Tatínkové by si pak mohli užít kabaretní vystoupení i zpěv v podání country kapely Balzám.

 

 

Tímhle program již tradičně zahajuje novou sezónu mníšeckého zámku a je to pro vás jedinečná příležitost, jak být prvními návštěvníky v sezóně, a ještě tím pomoct postiženým dětem, a to po celou dobu konání akce. To je od devíti ranní do čtyř odpoledne. Navíc vaše děti stráví celý den na čerstvém vzduchu, v prostorách zámku z počátku čtrnáctého století a to vše za doprovodu tradičního velikonočního programu. Tudíž v podstatě pomůžete i jim. Slunce má svítit o sto šest a cestou domů si můžete nařezat proutky, abyste na pondělek měli připravenou pomlázku.

 

Státní zámek v Mníšku pod Brdy leží asi 12 km od okraje Prahy na rychlostníkomunikaci R4  Praha - Strakonice

http://www.zamek-mnisek.cz/velikonocni-veselice/