Mike Tyson se měl podle pořadatelů jeho pražské akce podílet na charitě Nadačního fondu Václava a Livie Klausových. Byla to ale lež.

Mike Tyson se měl podle pořadatelů jeho pražské akce podílet na charitě Nadačního fondu Václava a Livie Klausových. Byla to ale lež. Zdroj: Archiv Sport

Podvod, či neschopnost? Co stojí za fiaskem s Mikem Tysonem?

Bombasticky oznamovaná akce pražského podzimu, příjezd amerického boxera Mikea Tysona, skončila bombastickou ostudou. Tyson odmítl přijet, protože nedostal zaplaceno. To tvrdí on. A podle všeho má pravdu.

 

Pořadatelé, za které nejvíce vystupoval Rey Karaf, situaci absolutně nezvládli. Podle odborníků přestřelili zejména ceny. Dát totiž za Tysona i několik miliónů korun (například za večeři s ním) není pro firmy ani jednotlivce ničím zajímavé (pokud nejsou naprostí blázni do boxu a nemají zbytečné milióny na vyhození). Navíc od samotného začátku panovaly určité pochybnosti, zda není celá akce podfuk. Někteří lidé, jež Reflex oslovil, hovoří o pořadatelích TysonTour jako o „hochštaplerech“.

 

 

Křišťálová LupaKřišťálová Lupa|Reflex.czOpatrný byl například i šéf agentury Médea Jaromír Soukup, jenž je sám boxerem a pořádá v tomto sportu i turnaje. Už v době, kdy byl příjezd Mikea Tysona do Prahy oznámen, hovořil o humbuku a přemrštěných požadavcích pořadatelů. „Proč by za vyčpělého boxera, který už ani není boxerem, někdo dával takové peníze?“ ptal se Soukup již před několika měsíci. Na jeho slova skutečně došlo.

 

Jako vzpomínka na Tysona a Česko tak zbylo jen několik „exkluzivních“ rozhovorů, jež poskytl českým médiím. K tomu jedna poznámka – jak může být exkluzivních rozhovorů hned několik, když jsou o tomtéž a s tímž člověkem?

 

Reflex se proboxoval do finále Křišťálové Lupy 2010. Podpořte ho v kategorii Média - všeobecná. Děkujeme.