Mike Tyson

Mike Tyson Zdroj: AFP

Pozvali boxera Tysona a lživě slibovali pomoc Klausově nadaci

Bude nějaká akce vypadat zajímavě a lépe, když kromě jiného slíbíte pomoc Nadačnímu fondu manželů Livie a Václava Klausových? Určitě ano. Pokud ovšem nelžete. A pořadatelé plánované pražské říjnové akce s bývalým americkým nejlepším boxerem světa Mikem Tysonem právě v tom lhali.

 

Ještě ve středu odpoledne, tedy 11. srpna, bylo na stránkách pořadatelů návštěvy Mike Tysona v Praze (na internetové adrese www.miketysontour.com) u programu na pátek 22. října napsáno, že při galavečeru v paláci Žofín se v půl desáté večer uskuteční i charitativní aukce pro nadační fond prezidentského páru. Dražit se v ní měly pamětní předměty věnované slavným boxerem.

 

Ovšem když Reflex poslal dotaz Kanceláři prezidenta, zda bude skutečně hlava státu nějak spolupracovat na akci s boxerem, který kromě svého sportovního umění proslul i mnoha velmi kontroverzními činy (byl kvůli tomu i ve vězení), přišla zajímavá odpověď: „Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových nemá vůbec nic společného s galavečerem Mike Tysona.“

 

A ve středu večer z internetové stránky, která informuje o pobytu boxera v Praze, zmínka o akci pro nadační fond skutečně zmizela.  Podle pořadatelů se jednalo o pouhé nedorozumění. Podle jiných ovšem šlo o zneužití jména prezidenta pro vylepšení komerčního úspěchu celé akce. Existuje ale i varianta, že nadační fond nejdříve se spoluprací souhlasil, protože by mu to přineslo zajímavou finanční částku, nakonec se ale zalekl spojování svého jména s kontroverzním boxerem.

 

Původní verze:

 

tyson-puvodnityson-puvodni|archiv

 

Opravená verze:

 

Tyson - puvodniTyson - puvodni|archiv

 

Viliam Buchert, viliam.buchert@reflex.cz