V téhle kuchařské bibli sice nenajdete jedinou lákavou fotografii jídla, ale zato cenné informace, které vaše kuchařské umění posunou o velký kus dopředu

V téhle kuchařské bibli sice nenajdete jedinou lákavou fotografii jídla, ale zato cenné informace, které vaše kuchařské umění posunou o velký kus dopředu Zdroj: Darina Křivánková

Co vás naučí kuchařská bible: Měsíc knihy uzavřeme titulem pro každého, kdo to s vařením myslí vážně

Kniha nazvaná Sůl, tuk, ocet, žár vás naučí o jídle komplexně přemýšlet, pochopíte, jak fungují suroviny, jak je kombinovat a jak docílit toho, aby jídlo chutnalo skvěle. Je to zkrátka kuchařská bible, byť velmi moderní. Její autorkou je americká šéfkuchařka a učitelka vaření Samin Nosratová. Své kuchařské dovednosti shrnula čtyřmi slovy, která podle ní definují podstatu dobrého vaření: sůl, tuk, ocet, žár.

Je docela jedno, jestli už vaříte dvacet let, nebo teprve začínáte, tahle kniha je pro každého, pochopí ji i začátečník a spoustu nového tu objeví i zkušený kuchař. Nenajdete tu jedinou lákavou fotografii jídla, zato spoustu náčrtků, grafů, tabulek a ilustrací. Neděste se, kniha je sice koncipovaná jako učebnice, ale je to ta nejzábavnější učebnice, jakou jsem kdy měla v ruce.

Učitelka se smyslem pro humor

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!