Boršč nyní získal symbolický význam. Výborný recept najdete v Jediné knize o jídle, kterou potřebujete.

Boršč nyní získal symbolický význam. Výborný recept najdete v Jediné knize o jídle, kterou potřebujete. Zdroj: Karolína Fourová

V březnu listujeme kuchařkami, které stojí za to mít v knihovně

Název mluví za vše: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. A je to skutečně tak. Kdybyste doma měli mít jen jednu kuchařku, doporučuju tuhle. Napsala ji Karolína Fourová, inženýrka výživy a kvality potravin, a najdete v ní všechno, co byste měli o jídle vědět, a také recepty, díky nimž rozhodně přežijete.

Dobrá kuchařská kniha už dávno není jen sbírka receptů. Ty opravdu smysluplné kuchařky obsahují i textovou část, která uvede recepty do kontextu. Jídlo má totiž svá pravidla a zákonitosti, funguje v souvislostech a ty je dobré znát. A je vlastně docela jedno, jestli se autor zabývá regionálními recepty Valašska, nebo recepty na poctivá, vyvážená a správně sestavená jídla jako Karolína Fourová v Jediné knize o jídle. Ta se v jídle vyzná nejen proto, že ho vystudovala, ale věnuje se mu dnes a denně, na svém instagramovém účtu soustavně vyvrací nejrůznější mýty. Když potřebuju cokoli v tomto oboru zkonzultovat, obvykle se obracím na ni.

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!