Video placeholde

Nokia představila další retromobil. Model 2720 Flip je „véčko“ s chytrými ambicemi

Zajímavou novinkou je véčko Nokia 2720 Flip. Ačkoliv se tím HMD Global moc nechlubí, telefon odkazuje na stejnočíselný model z roku 2009, který však měl přídomek Fold, který firma nahradila, jelikož je dnes spojován s ohebnými telefony. Jinak je velmi podobný, jen přináší chytré funkce díky operačnímu systému KaiOS, takže umožňuje instalovat aplikace jako Facebook WhatsApp a překvapive i Google Assistant. Nechybí ani synchronizace kontaktů skrze Google účet.

Nokia 2720 Flip jako správné véčko samozřejmě přichází se dvě displeji. Hlavním o úhlopříčce 2,8” s rozlišením 320 × 240 pixelů a vnějším sekundárním o velikosti 1,3” s rozlišením 240 × 240 pixelů, který bude sloužit zejména pro zobrazení času a jméno volajícího nebo stavových informací. Na vnějším displejem pak najdete také 2Mpx kamerku s LED diodou.

Z další výbavy pak zmíním procesor Qualcomm Snadragon 205, který zde není ani tak kvůli výkonu, ale hlavně kvůli 4G konektivitě, které lze využít kromě internetu také k volání VoLTE. Dále je zde také 512 MB RAM, 4GB vnitřní úložiště s podporou až 32GB paměťových karet a potěší i uživatelsky vyměnitelná baterie s kapacitou 1 500 mAh. Z konektivity pak zmíním podporu Wi-Fi, Bluetooth. Seniory pak kromě SOS tlačítka a velké grafiky potěší možnost propojení s naslouchátkem.

Telefon bude k dispozici v černé nebo černobílé variantě za 89€ (2 300 Kč), a to už během září. Na výběr bude také mezi Single a Dual SIM variantou.

Více si o novinkách od Nokie můžete přečíst ZDE >>>