Barack Obama

Barack Obama Zdroj: ČTK

Zpěvák John Legend ve svém Twitteru bývalému prezidentovi poděkoval za to, že na něj umístil jeho skladbu "Alright."
Rapper Lil Nas, autor písně "Old Town Road," umístil na svůj Twitter humornou koláž svého těla s prezidentovou hlavou.
"'Juice' je číslo 6 - někdo zkontrolujte jestli je Lizzo v pořádku," odpověď: "NEJSEM !!!!!" Zpěvačka Lizzo nemohla udržet své nadšení.
Lizzo hodinu před zveřejněním playlistu tweetovala o své podpoře Obamy.
Michelle Obama s manželem Barackem
12
Fotogalerie

Co poslouchá exprezident? Obama zveřejnil na Twitteru svůj letní playlist a některé písně vás překvapí

Bývalý americký prezident Barack Obama na Twitteru obohatil své followery o selekci oblíbených letních hitů, které poslouchá se svou ženou Michelle. Jak ve svém tweetu uvedl, playlist obsahuje písně „nové, staré, rychlé i pomalé“. Na výběru se podílela i bývalá první dáma a nechybí v něm píseň léta „Old Town Road“ ani klasika, jako je Frank Sinatra. Kompletní seznam písní najdete v článku.

Obamovic „Summer Playlist 2019“ obsahuje 44 skladeb. Čtyřicet čtyřka není náhodná, Barack Obama byl 44. americkým prezidentem, ani výběr skladeb není předem nepromyšlený. Playlist sestavený převážně z africko-amerických umělců je ztělesněním Obamovy inkluzivní politiky vůči minoritám, kterou se prezentoval i ve svém úřadě.

Kompletní seznam skladeb:

Playlist otevírá Drake s Rihannou skladbou „Too Good“, střed jistí zpěvačka SZA s „Go Gina“ a vše uzavírá „Can I Kick It?“ od hip hopové skupiny A Tribe Called Quest. Obamovi zpestřili svůj výběr i legendární jazzovou zpěvačkou Ellou Fitzgerald, Stevie Wonderem či průkopníky jamajského reggae, skupinou Toots and the Maytals. Prezidentský pár nevynechal ani slavné manželské duo Beyoncé a Jay-Z, kteří tu jsou zastoupeni dvakrát se skladbami „MOOD 4 EVA“ a „Shining“.

Exprezidentův tweet zatím lajkovalo skoro 700 tisíc uživatelů. Reakcí se samozřejmě nezdrželi ani umělci, jejichž skladby se na žebříčku umístily: americká zpěvačka Lizzo prezidentovu zmínku málem neustála, John Legend poděkoval a rapper Lil Nas vytvořil oslavnou koláž. Tweety s jejich reakcemi najdete ve fotogalerii.