Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX Zdroj: acz

Japonské legendy i závody o licenci. Co všechno nabídnou Auta na Náplavce 2019?

Z uplynulých dvou ročníků Aut na Náplavce již víte, že celá akce není jenom o naleštěných novinkách automobilové trhu, ale i zajímavém doprovodném programu. Než ale prozradíme důležitou novinku, projdeme si další sestavu modelů potvrzených značek. Tentokrát zamíříme do Japonska.

Na smíchovské náplavce bude vystavovat automobilka Mitsubishi, na jejímž stánku si budete moci prohlédnout modernizované SUV Mitsubishi ASX. Prostorný a nenáročný vůz odolává zubu času výrazně přepracovanými tvary, zajímavostí je upsizing. Zatímco před modernizací nabídka zahrnovala motor 1.6 MIVEC/86 kW, manuální převodovku a přední pohon (dříve byla nabídka rozmanitější), na Náplavce na vás bude čekat nový atmosférický dvoulitr s převodovkou CVT (110 kW).

Chybět nebudou ani automobilky Lexus a Toyota, které sázejí na hybridy a jsou zastánci vodíkového pohonu. Lexus ukáže SUV NX a RX, Toyota zase novou generaci Corolly, nejprodávanějšího auta na světě, či SUV RAV4. Něco nám ale říká, že nejrušněji bude kolem nového vydání sporťáku Supra. Ten Japonci vyvíjeli s BMW a rozhodně to nebylo na škodu. Jsme rádi, že je Supra zpátky!

Vyhrajte závodní licenci!

Možná víte, že je časopis Svět motorů, pořadatel výstavy Auta na náplavce, dlouhá léta partnerem ankety Zlatý volant. Anketa o nejlepší automobilové a motocyklové jezdce se rozroste o kategorii Simracing, určené pro závodníky na simulátorech. Náplavka bude místem, kde se celý seriál rozběhne. A je to zároveň příležitost pro vás!

Ve hře RaceRoom Race Experience můžete zkusit zajet nejrychlejší čas na Autodromu Most s vozy ADAC GT Masters. Po skončení letošního ročníku výstavy bude simulátor až do konce listopadu umístěn v obchodním centru Arkády Pankrác. Desítka nejlepších závodníků se začátkem února utká ve finále a vítěz bude vyhlášen 6. února během galavečera Zlatý volant. Vítěz si odnese závodní licenci a titul Zlatý volant, za stříbrné místo je výhra 10.000 Kč a bronz bude odměněn poukazem na kurz sportovní jízdy na Autodromu Most.

Třetí ročník výstavy Auta na náplavce bude probíhat na obou březích Vltavy mezi Železničním a Palackého mostem od čtvrtka 29. srpna do neděle 1. září. Program najdete v tabulce níže. A nezapomeňte: VSTUP JE ZDARMA!

Více o akci Auta na Náplavce 2019 se dozvíte ZDE >>>