Xiaomi Mi Home Security Camera

Xiaomi Mi Home Security Camera Zdroj: Beryko

I tohle je chytrá domácnost: čisté zuby, teplá voda, internetové kukátko a Android TV

Po chytrém osvětlení a druhém dílu zaměřeném na čistější, zdravější a bezpečnější bydlení zahájíme třetí díl minisérie o chytré domácnosti trochu netradičně – dvojicí produktů, které se nepřipojují k internetu a mohou fungovat zcela samostatně. Spojení s aplikací ve smartphonu jim však přidá unikátní funkce, které jinde nenajdete.

Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush je špičkový sonický zubní kartáček kombinující moderní technologie, nekompromisní odstranění zubního plaku a intuitivní ovládání. Jediné tlačítko stačí na zapnutí/vypnutí i volbu tří režimů. Když ale chcete upravit délku čištění, je k dispozici mobilní aplikace. O precizní odstranění nečistot se stará kombinace certifikovaných hlavic DuPont a sonického motoru, který štětinám udělí více než 500 kmitů za sekundu.

Xiaomi Mi Sonic Electric ToothbrushXiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush | Beryko

I při značném výkonu vystačí baterie na až 18 dní provozu. Pak se nabíjí pomocí bezdrátového adaptéru – i díky této technologii je tělo dokonale uzavřené a tedy odolné proti vodě.

Také Xiaomi Mi Smart Kettle má dvě tváře. V první řadě je to špičková rychlovarná konvice sestavená z těch nejkvalitnějších komponent. Veškeré součásti přicházející do styku s vodou jsou podle standardu GB4806 vyrobené z nerezové oceli 304. To je materiál používaný v lékařském a potravinářském průmyslu, teď jsou jeho nekompromisní tvrdost, odolnost vůči korozi a nečistotám k dispozici také vám.

Xiaomi Mi Smart KettleXiaomi Mi Smart Kettle | Beryko

Britský termostat Strix zaručuje perfektní řízení teploty a podle letitých zkušeností statisíců uživatelů řady jiných produktů po celém světě je prakticky nesmrtelný. Dvojitý plášť, který i při uvnitř vařící vodě není teplejší než 40°C, můžeme považovat za bezpečnostní samozřejmost. Při konstrukci této konvice se však myslelo i na takové drobnosti, jako je víko otevírané pod úhlem 30°, což zajistí, že se kondenzované kapky vody nerozptýlí do okolí, takže vás při manipulaci neopaří horká pára.

Kromě klasického tlačítka pro ohřev vody je zde druhé tlačítko pro udržování teploty. Standardně je nastavené na 50°C, ale v mobilní aplikaci můžete nastavení měnit v rozsahu 40 až 90°C. První hodnota se bude hodit při přípravě kojenecké výživy, abyste měli jistotu, že příliš vysoká teplota nezničí důležité živiny. Horní hranice teplotního rozsahu se bude hodit v kanceláři, kde je konvice v permanenci při přípravě kávy. Dobu udržování teploty lze v aplikaci prodloužit až na 12 hodin.

Toužíte po chytré televizi, ale je vám líto zbavovat se kvůli tomu staršího modelu, který kvalitou obrazu zcela dostačuje? Řešením je nenápadná krabička Mi TV Box S. Jednoduše ji připojíte HDMI kabelem a rázem můžete užívat všech výhod Android TV.

Mi TV Box SMi TV Box S | Beryko

K dispozici jsou veškeré aplikace a hry, které tato nejrozšířenější platforma pro chytré televize nabízí. Připojit lze jednoduchý dálkový ovladač s tlačítkem pro Google Assistanta, takže svoji televizi můžete komandovat hlasovými povely. Na hry se bude hodit gamepad, na surfování po internetu či komunikační aplikace bude vhodnější klávesnice (ani jedno však není součástí balení a budete si muset obstarat sami). Skvělé je snadné propojení s chytrým telefonem nebo zrcadlení obrazu z počítače. Špičkový výkon stačí na přehrání obrazu o rozlišení 4K a frekvenci 60 snímků za sekundu, zvukový výstup podporuje prémiový zvuk Dolby a DTS.

Xiaomi Mi Home Security CameraXiaomi Mi Home Security Camera | Beryko

Cenným příspěvkem k zabezpečení domácnosti je kamera Xiaomi Mi Home Security Camera 360° 1080p. První číslo naznačuje, že se s objektivem dá otáčet kolem dokola, pohyb nahoru/dolů v úhlu 96° znamená, že ji můžete instalovat na strop, nebo prostě postavit na stůl. Druhé číslo v názvu garantuje dostatečně jemné rozlišení. Záznam se cyklicky ukládá na paměťovou kartu a kdykoliv k němu můžete přistupovat přes aplikaci v mobilu, ať už jste doma nebo kdekoliv jinde na světě. Stejně tak lze aplikaci použít jako kukátko do domácnosti v reálném čase, k dispozici je také vestavěný mikrofon a reproduktor pro obousměrnou komunikaci, takže kamera může sloužit jako baby monitoring.

Umělá inteligence kamery je schopná detekovat pohyb ve scéně a na mobilu vás na to upozorní notifikací a ihned odešle do aplikace Mi Home 12 sekundový záznam. Infračervené noční vidění zajistí funkčnost i v noci. K internetu se kamera připojuje bezdrátově přes Wi-Fi, takže k ní nemusíte táhnout kabel.