Znáte sedm základních typů nadílek v plíně?

Znáte sedm základních typů nadílek v plíně? Zdroj: Profimedia

Moderní fotr: 7 typů „nadílky“ v plenách od planého poplachu po apokalyptickou katastrofu

Jsou témata, o kterých se moc nepíše ani nemluví. Není to tím, že by to například lidi nezajímalo. Jde spíš o to, že společnost je nastavená tak, že o nějakých věcech se nemluví. Jedním z témat, které se dějí, ale o kterých se nemluví, je například přebalování. Přebalování dětí je věc přirozená avšak už z podstaty věci to není nic hezkého. Já jsem se rozhodl, že toto tabu prolomím a napíšu pár slov o základních typech „nadílky“ v plenách.

1. Planý poplach

Nejoblíbenější nadílka v plíně je ta nadílka, která tam není. Navíc to není žádné rodičovo selhání v tom smyslu, že špatně přečetl své dítě. Stává se to i těm nejzkušenějším.

Planý poplach může vzniknout z řady různých důvodů. Stačí, když se dítě tváří soustředěně, načež se usmívá a plácá ve vzduchu ručičkama. To u jednoho vyvolá poplach, bere gumové rukavice, mikinou si omotává obličej a odnáší dítě na přebalovací pult. Rozepíná plínu a… nic. Rodičem v ten okamžik projede nepopsatelná úleva, že teď ještě ne. Že až později.

2. Všechno je tam, kde má být

Tato nadílka v plíně sice už existuje, není to žádná hitparáda, ale celý náklad se nachází přímo uprostřed pleny. Nikde nic neproteklo, nemusí se toho ani moc utírat. Svět je zalitý sluncem.

3. To bylo o fous

Tady už je to trošku nepříjemnější, leč stále v mezích. Obsah pleny zůstává uvnitř, jen kvůli pohybům dítěte není přímo uprostřed ale rozmazaný téměř po celé vnitřní ploše. Bodýčko, dupačky, popřípadě i lůžkoviny jsou stolicí netknuté. Opět je zde prostor pro optimismus a možná i menší oslavu.

4. Únik

Zde začíná přituhovat, a to bohužel ne doslova. Obsah pleny se nepodařilo udržet v bezpečné zóně. Rodič zřejmě nezasáhl včas a dítěti toho z plíny kousek vylezlo směrem na záda nebo spodem na stehna. Není to nic zásadního, leč je třeba použít víc vlhčených ubrousků a dítě převléknout.

5. Průser

A tady už je zle. Základní typ průseru se dá ještě zvládnout za pomoci většího množství vlhčených ubrousků. Obsah pleny má dítě na zádech a často i za krkem. Z pleny se nadílka prodrala skrz bodýčko, takže je potřeba vyměnit i prostěradlo, popřípadě deku, na které dítě leželo.

6. Průser Deluxe

Je to všude. Boha, jeho, je to všude. Dítě to má ve vlasech. Bodýčko snad ani nepůjde vyprat. Punčocháče letí rovnou do popelnice. Prostěradlo v postýlce možná ještě půjde zachránit, ale matrace se musí vydrhnout nějakým čístícím prostředkem. Kdo máte plovoucí podlahu, chvalte prozřetelnost. Kdo máte koberce, upřímnou soustrast. Dítě vykoupat, podlahu vytřít a zbytek dne prát.

7. Postapokalaptycký satanův průser

Na rozeklaném stromě třikrát zakrákal havran. Ticho protnul výkřik a z dáli se ozvaly sirény. Všechno je posraný. Všechno. Není naděje. Těm šikovnějším se podaří ve speciálním obleku a plynové masce kdesi v tom zmaru, zápachu a exkrementech po dlouhém pátrání najít dítě. Ne všichni mají však takové štěstí.

Zde lze udělat jediné. Všechno to zapálit. Všechno. Nejen oblečení, ale i dům s autem a začít znovu na jiném místě. Neohlížet se zpět a pokusit se zapomenout. Nebude to lehké, ale jednoho dne, za hodně dlouho, bude zase třeba dobře.