Může vibrátor vypadat jako ruční granát?

Může vibrátor vypadat jako ruční granát? Zdroj: Ann Summers

Letiště v Berlíně bylo hodinu částečně uzavřeno, ochranka si spletla vibrátor s ručním granátem

Berlínské letiště Schönefeld bylo v úterý před polednem na hodinu částečně uzavřeno, protože bezpečnostní složky zasahovaly proti podezřelému zavazadlu jednoho cestujícího. Byl kvůli tomu zpožděn i odlet některých letů. Jak se ale ukázalo, v tašce zadrženého muže nebyla bomba ani ruční granát, jak se ochranka letiště domnívala, ale sexuální pomůcky včetně vibrátoru.

Zaměstnanci letiště, kteří provádějí rutinní bezpečnostní kontroly, na jednom z rentgenů objevili v úterý před 11. hodinou dopoledne „podezřelý obsah zavazadla“. Protože muž, kterému zavazadlo patřilo, se nechtěl moc o obsahu bavit, byla povolána policie se samopaly a ta muže odvedla. V ten moment byla také podle nastavených plánů uzavřena část letiště. Informovala o tom německá média, ale i televize CNN a další stanice.

Jak se ale ukázalo, „nebezpečným“ předmětem byly sexuální pomůcky včetně vibrátoru. I proto se o nich cestující nechtěl moc bavit s obsluhou letiště.

Podrobné zkoumání

„Trvalo to celé asi hodinu. Velmi podrobně prozkoumali všechna naše zavazadla, ale tím ručním granátem byl ve skutečnosti vibrátor od firmy Ann Summers (to je britský výrobce sexuálních pomůcek i erotického oblečení – pozn. autora). Ten jsme s přítelkyní zakoupili před dvěma týdny,“ řekl podle britského webu Mail Online zadržený muž.

V úterý byl také přerušen provoz na letišti v německém Frankfurtu nad Mohanem, když za poněkud nejasných okolností pronikla do střeženého prostoru čtyřčlenná francouzská rodina, aniž by byla zkontrolována.

V červenci podobnou policejní operaci zažilo i letiště v Mnichově. Do bezpečnostní zóny tam pronikla žena, aniž by prošla kontrolou. Terminál 2 musel být zčásti vyklizen a zrušeno bylo 200 letů a dalších 60 letů mělo velká zpoždění. Uzavření mnichovského letiště trvalo zhruba dvě hodiny.