Video placeholde

Polsko s příchutí vaginy. Ochutnejte netradiční pivo s esencí ženskosti

 Existují různé bizarní příchutě všeho možného, ale první pivo, které v sobě má kousek ženského přirození, vzniklo v Polsku. Je překvapivé, že zrovna v puritánsky katolické zemi se začal vyrábět „tekutý chléb“ s příchutí vaginy. Netradiční mok si můžete objednat od konce července v různých polských hospodách. Pivo The Order of Yoni (sanskrtské slovo pro vaginu) se kvasí za použití vaginálních kvasinek. Autoři projektu vybrali k výrobě piva několik modelek včetně jedné české.

S nápadem přišel varšavský pivovar, ale svou premiéru měl nápoj v Katowicích. Společnost svůj produkt propaguje s velmi erotickým podtextem. „Představte si ženu svých snů, objekt své touhy,“ píše se na stránkách pivovaru. „Její šarm, její smyslnost, vášeň. Teď ji můžete ochutnat, cítit její vůni, naslouchat jejímu hlasu. Nyní si představte, že vám jemně našeptává cokoliv, co byste rád slyšel. Popusťte uzdu své fantazii a představte si, co všechno se může skrývat v lahvi piva.“

Skutečnost není tolik poetická. Výroba probíhala za asistence gynekologů, kteří izolovali potřebnou bakterii. Někteří Poláci měli pochybnosti o nezávadnosti piva z hygienického a zdravotního hlediska. Výrobci však tvrdí, že všechny ženy byly před procesem důkladně vyšetřeny a že celá procedura probíhá naprosto hygienicky.

Tanec s bohyní

Na oficiálních stránkách The Order of Yoni doslova stojí: „Tajemství piva se skrývá ve vagině. Za použití moderní mikrobiologie izolujeme, prozkoumáme a připravíme laktobacily z vaginy jedinečné ženy. Díky bakterii se ženská grácie a půvab přenesou do piva i jiných produktů, jejichž konzumaci promění v tanec s bohyní.   

Autorům se nedá odepřít velmi hezký a decentní design lahve. Chuť piva prý ale nijak zvlášť nenadchne. Jeden z prvních, kteří nápoj ochutnali, Grzegorz Majewski nebyl pivem v porovnání s jeho cenou (v přepočtu zhruba 150 korun za lahev) nijak zvlášť nadšený. „Lidé ho vyzkouší ze zvědavosti, ale nemyslím si, že ho budou milovníci piva běžně pít,“ shrnul své dojmy. Podle české modelky Alexandry Brendlové, která se projektu zúčastnila, je zase příliš sladké.

Otec myšlenky chtěl pivo vyrábět už dřív, ale nepodařilo se mu sehnat dostatek peněz. Vyzval veřejnost ke sbírce, ale podařilo se mu nastřádat pouze malý zlomek potřebné částky. Nakonec zrealizoval svůj sen díky podpoře jediného investora.