Mladá Američanka, která se při autonehodě zřítila několik metrů dolů z útesu poblíž dálnice č. 1 ve státě Kalifornie, byla již považovaná za mrtvou.

Mladá Američanka, která se při autonehodě zřítila několik metrů dolů z útesu poblíž dálnice č. 1 ve státě Kalifornie, byla již považovaná za mrtvou. Zdroj: ČTK/AP/Uncredited

Američanka byla týden uvízlá v havarovaném autě, zachránila ji hadice chladiče

Mladá Američanka, která se při autonehodě zřítila několik metrů dolů z útesu poblíž dálnice č. 1 ve státě Kalifornie, byla již považovaná za mrtvou. Po týdnu, kdy pátrací práce přerušilo počasí, ji však policisté našli. Dívka hrozivý pád přežila, navíc se zachránila velmi kuriózním způsobem.

Dvaadvacetiletá Američanka, kterou pohřešovala rodina od minulého týdne, se našla živá. Její SUV sjelo z vysokého útesu na cestě mezi Portlandem a Lancasterem ve státě Kalifornie. Dívka nehodu přežila, týden však čekala na záchranu. Život jí zachránila údajně hadice chladiče, jejíž pomocí sála vodu z nedalekého potoka.

Pátrání po Angele Hernandezové z Portlandu trvalo s přestávkami týden. Hledání komplikovalo špatné počasí a hustá mlha, která znemožňovala policejní pátrací akce. Až včera zveřejnil mluvčí šerifa v Monterey, Kalifornii, že se dívku podařilo najít. Vyprostili ji pomocí záchranných lan a ihned ji převezli do nemocnice. Mluvčí poté uvedl, že dívka měla zraněná ramena, její další zranění nejsou vážná.

Na případu je pozoruhodný zejména fakt, který lékařům sdělila sama zraněná a který potvrdili také hasiči při vyprošťování vraku Jeepu Patriot. Dívka si vytvořila z hadice chladiče jakési brčko, jehož pomocí sála vodu. Dívka neměla možnost si zavolat sama pomoc, telefon se rozbil při pádu auta. Rodina ji začala pohřešovat ve chvíli, kdy jim přestala odpovídat na zprávy.