Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Mrtvá žena „obživla“ v chladicím boxu márnice, nyní se zotavuje v nemocnici

V Jihoafrické republice se odehrál příběh, který je stejně děsivý jako těžko uvěřitelný. V jedné z tamních nemocnic totiž byla prohlášena za mrtvou žena, která ve skutečnosti ještě žila. Její stále ještě živé tělo odvezli do márnice a uzavřeli do chladicího boxu. Zděšená rodina ženy požaduje odškodné.

Ženu převezli záchranáři do carlottevilské márnice v provincii Gauteng v Jihoafrické republice. Záchranáři ji předtím prohlásili za mrtvou, když zasahovali u dopravní nehody, jíž byla žena účastníkem. Záchranáři uvedli, že žena „nevykazovala známky života“. Alespoň takto to napsali do zprávy, kterou po medializaci incidentu zveřejnili.

Když se žena dostala do márnice, byla ale stále na živu. Stejně tak v okamžiku, kdy její tělo vsunuli do chladicího boxu. Vlastně náhodou její tělo zkontroloval jeden ze zaměstnanců márnice – a zjistil něco, co zřejmě vůbec nečekal – ženě nahmatal puls.

Případů živých mrtvých je víc

Až poté se lékaři jali ženu zraněnou při nehodě léčit. Žena, jejíž jméno nesdělilo žádné jihoafrické médium, byla následně převezena do nemocnice v Johannesburgu, což nemocnice potvrdila na dotaz BBC. Další informace ale nesdělila. Rodina poškozené nyní zvažuje, že nemocnici i záchrannou službu bude žalovat.

Vyšetřování nehody, ale také následného převozu ženy do márnice stále probíhá. Úřady jsou proto skoupé na slovo a nechtějí se prozatím ke kauze vyjadřovat. Ví se pouze, že žena byla účastníkem nehody, při níž dva další lidé – opravdu – zemřeli. Bohužel to však není první případ, kdy se živý člověk dostal do chladicího boxu márnice – BBC včera ve svém vysílání připomněla případ padesátiletého muže, který byl taktéž prohlášen za mrtvého. Že muž žije, se zjistilo až následující den.