Sestry se shledaly po 33 letech

Sestry se shledaly po 33 letech Zdroj: Daily Mail

Sestry se shledaly po 33 letech
Sestry se shledaly po 33 letech
Sestry se shledaly po 33 letech
4
Fotogalerie

Sestry, které se nikdy neviděly, se našly náhodou. Šly na test DNA do stejné společnosti

Amanda Dunfordová a její sestra Katey Bennettová se neviděly celých 33 let. První ze sester nechali rodiče před branami sirotčince, druhou nechali zabalenou u krámku pouličního obchodníka. Až po dlouhých 33 letech sestry svedla dohromady náhoda – nechaly si totiž zcela náhodou udělat genetické testy u stejné společnosti.

Sestry až díky testům DNA našly jedna druhou. Ovšem zcela náhodou. Obě děvčátka adoptovaly americké rodiny, ovšem dětský domov, kam se ještě jako miminka sestry dostaly, neposkytl adoptivním rodinám informace o druhém dítěti. Obě sestry sice věděly, že někde po světě chodí sestra té druhé, nemohly se však nijak najít. Sestry pocházejí z Jižní Koreje.

Když oběma bylo 33 let, rozhodly se shodou náhod pro genetický test. Přestože každá žije doslova na opačné straně Spojených států, využily obě ženy služeb stejné společnosti, která poskytuje genetické testování. Společnost 23andMe, která testy oběma ženám provedla, pak došla k pozoruhodnému výsledku – ve své vlastní databázi totiž objevila to, co sestry hledaly – samy sebe.

„Bylo by mnohem snazší si říct, že něco takového je nereálné,“ řekla jedna ze sester britskému bulvárnímu deníku Daily Mail. Krátce poté, co se sestry dozvěděly svá jména, která pochopitelně také neznaly, se spojily přes sociální sítě. Na nich si také domluvily setkání. „Myslela jsem si, že se najdeme až když budeme staré a šedivé,“ řekla Dunfordová. „Navíc jsem se bála, že by má sestra mohla být dál v Koreji,“ dodala.

Příběh šťastně nalezených sester nyní hýbe Spojenými státy, kde obě ženy žijí. Stávají se častými hosty televizních pořadů – naposledy s nimi vysílala rozhovor televize NBC.