Na ostrově Tashirojima se kočky mají jako prasata v žitě

Na ostrově Tashirojima se kočky mají jako prasata v žitě Zdroj: d.hatena.ne.jp/fubirai

Na ostrově Tashirojima se kočky mají jako prasata v žitě
Na ostrově Tashirojima se kočky mají jako prasata v žitě
2
Fotogalerie

Taširodžima: Japonský ostrov, na kterém žije šestkrát více koček, než lidí

Na ostrově Taširodžima se kočky mají jako prasata v žitě. Je jich tu víc, než obyvatel, kteří se o ně starají a psům je vstup přísně zakázán!

Hodinu cesty na východ od největšího japonského ostrova Honšú ošplouchává Tichý oceán Taširodžimu. Jde o politicky, ekonoicky i strategicky zanedbatelný ostrůvek s obvodem 11,5 kilometrů a plochou 3,14 kilometrů čtverečných. Vlastně tu nic není. Přesto sem každý rok jezdí tisíce turistů. Nepřitahuje je Ludolfovo číslo (3,14, přece!), ani jiné divné věci v Japonsku, ale kočky. Ano, ti hebcí a vrnící mazlíci, kteří kolonizovali lidské domovy a internet. Teď mají vlastní ostrov.

Prostě Japonsko

Smiřte se s jednoduchým faktem: Na Taširodžimě žije šestkrát víc koček, než lidí. Těch je tu 100 a jde většinou o důchodce. Jejich počet neustále ubývá, a tak je dost možné, že za několik desítek let tu budou jen kočky. Těch naopak zase přibývá. I to je jeden z důvodů, proč se ostrovu neřekne jinak, než kočičí. A dovedete si představit ten mňoukací bengál, když se rozdává jídlo?

 VÍCE O KOČIČÍM OSTROVĚ ČTĚTE ZDE ->