Podle magazínu Spiegel musí manželé z Mnichova vrátit jezevčíka, kterého před čtyři lety našli pobíhat u dálniční křižovatky nedaleko Berlína (ilustrační foto)

Podle magazínu Spiegel musí manželé z Mnichova vrátit jezevčíka, kterého před čtyři lety našli pobíhat u dálniční křižovatky nedaleko Berlína (ilustrační foto) Zdroj: Wikipedia

Ztracený německý jezevčík se po čtyřech letech vrátí domů, dostane zpět i staré jméno

Německá média žijí během okurkové sezony i příběhem ztraceného jezevčíka, který se po čtyřech letech vrátí ke svým původním majitelům a tedy i ke svému původnímu jménu. Svým staronovým majitelům však udělá i malou díru do rozpočtu, protože ti musí nálezcům uhradit náklady za stravu a veterináře za dobu, kdy se o psa starali.

Podle magazínu Spiegel musí manželé z Mnichova vrátit jezevčíka, kterého před čtyři lety našli pobíhat u dálniční křižovatky nedaleko Berlína. Opuštěnou devítiměsíční fenku jezevčíka Mnichované nalezli u vjezdu na dálnici nedaleko německé metropole.

O dva roky později se přišli poradit s chovatelem o pořízení dalšího psa a požádali ho o vystavení osvědčení pro Lulu, jak zvíře pojmenovali. Chovatel však na základě čipu pod kůží zjistil, že pes je hlášen jako ztracený a informoval původní majitele. Nálezci se ale domácího mazlíčka nechtěli vzdát.

Celá věc doputovala k soudu v Postupimi, který ve svém verdiktu mnichovskému páru vyčetl, že se nesnažil dostatečně intenzivně najít majitele ztraceného psa. Měli podle něj především informovat úřady. V rozsudku dále rozhodl, že zvíře se musí navrátit původním majitelům, kteří však musí mnichovskému manželskému páru zaplatit 3217,16 eur (necelých 87 tisíc korun jako náhradu za stravu a veterinární ošetření, které psovi během čtyř let péče poskytli. Celá záležitost má své následky i pro jezevčici Lulu, kromě stanových páníčků si bude muset „rozvzpomenout“ i na své původní jméno Bonny von Beelitz.