Izraelská a libanonská Miss na společné selfie

Izraelská a libanonská Miss na společné selfie Zdroj: Instagram Doron Matalon

Izraelská a libanonská Miss se spolu vyfotily. A problém je na světě, jejich země jsou ve válce

Když dala 11. ledna slečna Doron Matalon na svůj Instagram společnou fotografii se slečnou Saly Greige (u toho jim ještě asistovaly dvě dívky ze Slovinska a Japonska), vše vypadalo naprosto nevinně. Vždyť dámy jsou na Floridě účastnice prestižní soutěže Miss Universe. Jenže Matalon je z Izraele a Greige z Libanonu. A oheň je na střeše.

Jak napsala agentura Reuters, technicky vzato jsou Izrael a Libanon pořád ve válečném stavu. Slečnu Saly proto mohou čekat potíže za „styk s nepřítelem“. V Libanonu se například nesmí prodávat žádné izraelské výrobky, nesmíte do židovského státu ani telefonovat a cestovat.

Někteří Libanonci (jak jinak, byli to zástupci muslimských skupin) na sociálních sítích požadovali, aby Saly Greige přišla o titul Miss Libanon a aby nereprezentovala zemi v Americe na soutěži. Ta bude mít finále 25. ledna.    

Libanonka navíc začala po některých negativních ohlasech z domova tvrdit, že fotografie vznikla zcela jinak, než to vypadá. Že se fotografovala s Miss Slovinsko a Japonsko a „najednou tam přiskočila“ i Izraelka, která snímek ihned dala na sociální síť.

Když se ale na fotografii podíváte, nevypadá to, že by někdo někam „přiskočil“ (izraelská Miss je zcela vlevo, vedle ní kolegyně z Libanonu).

Izraelská a libanonská Miss na společné selfieIzraelská a libanonská Miss na společné selfie | Instagram Doron Matalon