Pár má 34 dětí a jen za potraviny utratí 1,4 milionu ročně

Pár má 34 dětí a jen za potraviny utratí 1,4 milionu ročně Zdroj: Archiv Jeane Briggsové

Pár má 34 dětí a jen za potraviny utratí 1,4 milionu ročně

Máte pocit, že když k vám přijedou příbuzní a děti na Vánoce, tak se to někdy nedá logisticky zvládnout? V tom případě neznáte problém Jeane Briggsové a jejího manžela Paula, australského páru, který má 34 dětí. Pět vlastních a 29 adoptovaných. Informoval o tom web news.com.au.

Jejich dům má 9 ložnic, pět koupelen, vlastní 3 dodávky a utratí jen za potraviny v přepočtu 1,4 milionu korun. Každý týden nakoupí v průměru 14 bochníků chleba, 37 litrů mléka, 27 kilo jablek, 7 kilo banánů, 2 kilogramy tuňáka či 9 kilo brambor. Manželé se navíc spoléhají zejména na vlastní příjmy, ne na stát.

Adoptované děti pocházejí z různých zemí, například z Ghany, Ruska, Ukrajiny či Mexika. Další dvě děti jsou “na cestě”. Některé z nich trpí těžkými nemocemi (třeba autismem) či postižením. V současnosti žije přímo v rodině 24 dětí.

“Tak jako my, většina lidí samozřejmě nežije. Ale štvě mě, když naší rodinu někdo nazývá sirotčincem či dětským domovem. Jsme normální domácnost! A já jsem pyšná na to, že můžeme spolu s manželem našim dětem poskytnout dobré zázemí. Je to naše poslání,“ řekla Jeane Briggsová (58) médiím.

Nezbývá než před australským párem smeknout.

  Pár má 34 dětí a jen za potraviny utratí 1,4 milionu ročněPár má 34 dětí a jen za potraviny utratí 1,4 milionu ročně | Archiv Jeane Briggsové