Jižní Korea připravuje nejrychlejší veřejně dostupný internet - film stáhnete za vteřinu

Jižní Korea připravuje nejrychlejší veřejně dostupný internet - film stáhnete za vteřinu Zdroj: Profimedia.cz

Jižní Korea připravuje nejrychlejší veřejně dostupný internet - film stáhnete za vteřinu

Jakou máte rychlost připojení internetu? 10 Mb za vteřinu, nebo je ta číslovka dvacet, či padesát? Pokud to nevíte, můžete si ji změřit například na webu www.dsl.cz. Ovšem tak rychlé veřejné připojení, jaké chystají v Jižní Koreji, je vskutku věc ve světě ojedinělá. Informoval o tom web stopthecap.com.

Jakou rychlost připojení máte, nevíme, jedno je ale stoprocentně jisté - určitě to není 10 gigabitů za vteřinu. A to chce uvést na trh korejská firma SK Broadband. Pro představu: S rychlostí 10 Gbps stáhnete soubor o velikosti jednoho GB za 0,8 vteřiny. Přibližně takový objem má například film nebo 10 hudebních alb.

Představitel společnosti SK Broadband, Pyon Seo-Ju, komentoval připravované připojení slovy: "Při svých cestách po Americe jsem viděl, že v USA zabraňují zvyšování rychlosti svou ochranou společností, jež mají na trhu dominantní postavení (například AT&T a Verizon). To je neštěstí pro tuto velmoc, ale zároveň je to výhoda pro Koreu. Je to jeden z důvodů, proč náše firmy uspěly v USA. A se svým projektem uspějeme i my."