Hitem studentů na Harvardu je teď programování a informační technologie

Hitem studentů na Harvardu je teď programování a informační technologie Zdroj: Profimedia.cz

Co je nejvíc cool? Hitem studentů na Harvardu je teď programování a informační technologie

Harvardova univerzita je nejenom nejstarší, ale také jedna z vůbec nejprestižnějších vysokých škol v USA, ale i na celém světě. Její absolventi jsou velmi vyhledávaní a určitým způsobem naznačují, co je při studiu to nejžhavější. Až osmina studentů Harvardu v současnosti studuje v kurzu programování a informačních technologií. Informoval o tom web businessinsider.com.

Tento kurz tak sesadil z prvního místo tradičně a dlouho nejoblíbenější kurz, kterým byly Základní principy ekonomie. Přitom kurz je vcelku obsáhlý a podle všeho ani není jednoduchý – zahrnuje navrhování softwaru, algoritmy, vývoj webů. Studenti také dostanou základy v programovacích jazycích PHP a JavaScriptu.

Vedoucí harvardské katedry informačních technologií Harry R. Lewis oblíbenost kurzu komentoval slovy: “Studenti Harvardu jsou velmi chytří lidé. Pochopili, že skoro ve všech průmyslových oborech bude znalost výpočetní techniky a programování hrát velkou roli."

Zajímavé je i to, jak jedna z vůbec “nejtradičnějších” univerzit světa dokáže pružně reagovat na vývoj ve světě a zaměří se rychle věci, které přinesou jejím absolventům dobré uplatnění.