George Bush podepisuje svoji knihu

George Bush podepisuje svoji knihu Zdroj: ČTK

George W. Bushovi chybí v důchodu setkávání s vojáky, těch si váží nejvíc

Bývalý americký prezident George W. Bush pořádal ve svém institutu setkání, na kterém nejenom vzpomínal na dobu svého prezidentování, ale hovořil i o tom, co mu chybí „v důchodu“.

Nejdříve začal Bush, téměř jako vždy, vtipem: „Chybí mi Air Force One (speciálně upravený Boeing amerických prezidentů – poznámka redakce). Za osm let, co jsem s ním létal, se nikdy nestalo, že by se ztratila má zavazadla…“ Pak ale exprezident zvážněl: „Chybí mi lidé, se kterými jsem sloužil této zemi. Chybí mi zejména ti, kteří jsou v uniformě. Chybí mi salutování mužům a ženám, kteří se dobrovolně vydali bránit náš národ v časech války. Mnoho z nich se nyní vrací domů a připravují se na nové mise jako civilisté. A já hodlám ctít tyto muže a ženy do konce mého života.”

Podle pozorovatelů tímto svým vyjádřením Bush velmi zabodoval nejenom u vojáků, ale i u veřejnosti. Ostatně ta ho již zdaleka nebere tak kriticky, jako v době jeho úřadování. George W. Bush byl 43. prezidentem Spojených států a zastával funkci od roku 2001 do roku 2009.