Piktogramy

Piktogramy Zdroj: Archív

Slavným dvojzáchodkům v Soči přibyla cedulka s popisky

Poté, co nedávno přidal reportér BBC na Twitteru fotografii z biatlonového olympijského centra v Soči, jež ukazovala, jak Rusové vyřešili zřejmý nedostatek záchodových přepážek, objevila se podobná perla, tentokrát v nedokončeném hotelu. Objevila ji novinářka The Washington Postu Cathy Lallyová. Hotel Jekatěrinskij kvartal je tak zase o něco slavnější.

„Ještě stále jsou zde záležitosti, které bude třeba řešit,“ pronesl na tiskové konferenci předseda olympijského výboru Thomas Bach. „Vše vyřešíme během několika následujících dní,“ doplnil dále. V pondělí má dorazit do „novinářských“ hotelů přes 6000 novinářů. I my doufáme, že toalety do té doby dostanou náležité přepážky.

Další kuriozitou je pak cedule, již vyfotografoval kanadský snowboardista Sebastian Toutant – ta znázorňuje prapodivné činnosti, které by asi málokoho na WC napadlo zkoušet. Hodně fantazie vyžaduje představa, že by v záchodě chtěl někdo rybařit, popřípadě si na něj lehat, pokud by ovšem nebyl pod obraz (což na druhou stranu v zemi, kde je alkoholismus jedním z nejčastějších zabijáků, není nijak nepředstavitelné).

SočiSoči | Twitter