Hollande Gayet

Hollande Gayet Zdroj: profimedia.cz

Vztah Hollandea a francouzské herečky Gayetové trvá prý dva roky

Vztah prezidenta Françoise Hollandea s francouzskou herečkou Julií Gayetovou není zdaleka jen rozmarem či novým milostným románkem. Trvá prý už dva roky. Začal tedy před Hollandeovým zvolením hlavou státu.

Uvedl to dnes na svém webu francouzský bulvární časopis Closer, který před týdnem tento vztah podle něj atypického páru odhalil veřejnosti. Podle dosavadních zpráv začal údajný vztah prezidenta s herečkou loni v březnu.

List v nových odhaleních hovoří o "bouřlivé idyle" provázené "rozchody a usmířeními". Vše prý začalo v roce 2011, kdy se herečka zapojila do předvolební kampaně Hollandea a účastnila se některých jeho veřejných schůzí. Poprvé se prý sešli v jedné restauraci, později se vídali v jednom bytě na západě Paříže, strávili spolu tajně i nejméně jeden víkend.

Vztah Hollandea se svou oficiální partnerkou Valérií Trierweilerovou v roce 2012 provázely těžkosti, ale Valérie byla podle listu pevně odhodlaná získat svého muže zpět. Dlouho se jí to dařilo. Hollande a Gayetová vztah přerušili a Trierweilerová slavila veřejně s Hollandem jeho volební vítězství. V létě 2012 tráví pár Hollande/Trierweilerová dokonce romantickou dovolenou u moře na jihu Francie.

Loni v létě ale již bylo vše zase jinak. Trierweilerová odletěla sama na dovolenou do Řecka a marně čekala na to, že za ni Hollande přijede. Prezident ale podle bulváru raději odjel do obce Tulle ve střední Francii na koncert jedné přítelkyně Gayetové, se kterou se druhý den ráno procházel po místním tržišti. Hollande a Trierweilerová poté žili v Elysejském paláci odděleně a prezident jezdil na tajné schůzky s Gayetovou.

I zaměstnanci Elysejského paláce podle časopisu Closer pochopili, že prezident Hollande, který se dosud nikdy neoženil, má novou lásku. Trierweilerová, která v polovině února oslaví 49. narozeniny, se tím trápila, ale věřila, že tvoří s Hollandem stále pár. A to až do jejich rozhovoru, ve kterém ji minulý týden prezident vše vysvětlil a po kterém se zhroutila a skončila v nemocnici, kde je dosud.

Je zapotřebí, aby Hollande řekl Francouzům, zda ještě tvoří s Trierweilerovou pár, řekl zdroj z okolí dosavadního prezidentského páru. "Problém je, že nemůže mluvit, dokud ona je v nemocnici," řekl podle AFP tento zdroj. Lidé z prezidentova okolí tvrdí, že Hollande svou partnerku od její hospitalizace 10. ledna ještě nenavštívil. Podle AFP se neznají důvody, proč za ní nešel.

O podrobnostech hospitalizace, ani o tom, ve které nemocnici první dáma je, nebyly zveřejněny žádné oficiální informace. Při úterní tiskové konferenci Hollande řekl, že celou situaci vyjasní do 11. února, kdy má zahájit návštěvu Spojených států, podle původního plánu v doprovodu Trierweilerové. Nyní jen připustil, že jeho vztah s Trierweilerovou prochází těžkým obdobím. K její hospitalizaci řekl pouze, že odpočívá.

Gayetová ve čtvrtek podala žalobu na časopis Closer, který celou záležitost minulý týden zveřejnil. Žádá podle vedení listu odškodné 50.000 eur (1,4 milionu korun) kvůli tomu, že bylo podle ní porušeno její soukromí. Žádá také zveřejnění soudního rozhodnutí na polovině titulní stránky.

Jednačtyřicetiletá herečka, která je od minulého týdne středem zájmu místních médií, ve čtvrtek v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Europe 1 také popřela spekulace, podle kterých je těhotná. Vztah s 59letým prezidentem nepotvrdila, ani nevyvrátila.