Diana

Diana Zdroj: profimedia.cz

Nové informace o smrti princezny Diany: Může za ni britská armáda?

Tento víkend se v britských médiích objevily nové informace o smrti princezny Diany, která spolu se svým partnerem Dodym Al - Fayedem zahynula v roce 1997 při dopravní nehodě v Paříži.

Vlnu nových dohadů rozpoutal dopis, který britské armádě zaslali dva starší manželé. Na sedmi stránkách uvádějí, že se jejich dceři chlubil manžel, voják elitních jednotek SAS, že za smrtí princezny Diany stojí právě jeho zaměstnavatelé. Dopis byl nakonec předložen u soudu jako důkaz proti jistému seržantovi Dannymu Nightingaleovi, kterého jejich dcera udala za nelegální držení zbraní, za což byl Danny vojenským soudem odsouzen.

Zdá se vám to až příliš zamotané? Není divu. Faktem ale zůstává, že kolem smrti princezny Diany je ještě mnoho otazníků. Podivně se chová také policie, která připustila, že se dopisem sice zabývá, zároveň ale popřela, že by to vedlo k novému vyšetřování v této kauze. "Vyšetřování znovu neotevíráme," je uvedeno v oficiálním prohlášení.

Smrt Lady D

Princezna Diana zahynula při autonehodě v podjezdu pařížského náměstí d'Alma, když její vůz ujížděl před fotoreportéry. Spolu s ní zemřel také její přítel Dodi Al-Fayed a řidič. Francouzští vyšetřovatelé dospěli k závěru, že řidič byl při nárazu do sloupu pod vlivem alkoholu, jel nepřiměřenou rychlostí a nezvládl řízení. Kritizovali i dotěrnost motorizovaných reportérů.