Zdroj: profimedia.cz

Britové slaví: Vévodkyně Catherine přivedla na svět budoucího krále

Británie šílí. Vévodkyně Catherine, žena prince Williama, přivedla na svět budoucího krále.

Chlapec se tak stal třetí v linii nástupnictví na britský trůn hned po svém otci Williamovi a dědečkovi Charlesovi. Královna Alžběta II. (87) vládne již více než půl století.

Šílený porod

Zájem o blížící se porod vévodkyně se dal v posledních dnech opravdu nazvat šílenstvím. Bulvární deník The Sun dokonce od 17. července sledoval online vchod do luxusního Lindoova křídla nemocnice Panny Marie , kde dnes v podvečer přišel na svět. List na svých internetových stránkách nabízel všem prostřednictvím kamery možnost zjistit, co se před vchodem do porodnice v kteroukoli denní či noční dobu zrovna děje.

Nám to může připadat otřesné, smutné a pro novopečenou maminku Kate a malé mimiko opravdu vyčerpávající. Je to ale logické, vzhledem k tomu, že malý princ se stal již ve chvíli, kdy bylo oznámeno těhotenství, tak trochu veřejným majetkem.

Vzhledem k obrovské popularitě prince Williama a jeho manželky Kate tato radostná novina nezajímá pouze Brity, ale miliony lidí na celém světě. A tak malého prince nečeká jednoduchý, klidný život. Naopak bude permanentně pod dohledem veřejnosti, stejně jako jeho otec s matkou.

Co ho teď čeká?

Experti uvádějí, že jakmile bude malý princ krátce představen veřejnosti, zmizí do ústraní na celé týdny a možná i měsíce. Sám William má totiž ve zvyku přísně kontrolovat publicitu prostřednictvím propracovaných PR operací.

"Kontrola přístupu k dítěti a jejich rodině naprosto leží v rukou Williama a Kate," řekl Patrick Jephson, bývalý šéf štábu princezny Diany, zesnulé matky prince Williama. "O toto dítě bude mimořádný mediální zájem, který potrvá po celý zbytek jeho života," dodal.