Ford

Ford Zdroj: buzzfeed.com

Urážlivá reklama na Ford se Silviem Berlusconim. Tohle si někdo odskáče

Bývalý italský premiér v autě se třemi prsatými slečnami. Ne, to není výjev z Berlusconiho dovolené, ale nová reklama na Ford.

 

Silvio Berlusconi smějící se z předního sedadla, za ním v kufru krasavice svázané do kozelce, v puse roubík, to aby nemohly o právě proběhnuvším bunga bunga říct ani slovo. U toho slogan „Leave your worries behind“ neboli Nechte své starosti za sebou.

 

Věta je do češtiny špatně přeložitelná, v angličtině nicméně vtip těží z toho, že slovo behind jako vzadu se používá i v abstraktním slova smyslu. Ford Figo má velký kufr a tohle je reklama, která to propaguje.

 

FordFord|buzzfeed.com

 

Na první pohled se zdá, že kampaň je falešná, podobné vymyšlené vizuály často pocházejí z indických reklamních agentur. Jenže světe div se, v tomto případě je to v podstatě oficiální. Kampaň má sice na svědomí indická agentura JWT z Nového Dilí, ale firma Ford se k ní přihlásila, což z ní dělá relevantní sdělení.

 

A tak byli agentura i Ford nuceni k omluvě. Reklama s Berlusconim je sice velmi urážlivá a politicky nekorektní, na druhou stranu, vzhledem k pověsti a činům jejího hlavního aktéra je těžké určit, kdo by se měl cítit víc uražený.