Zloděj

Zloděj Zdroj: Profimedia.cz

10 nejhloupějších zločinců, kteří omylem udali sami sebe

Jít si stěžovat šerifovi na špatnou kvalitu právě koupených drog a zavolat si do obchodu, kolik je k dispozici hotovosti. Někteří gauneři, lupiči a vrazi prostě nepobrali moc selského rozumu, a tak často ulehčili policii práci. Tady je deset příběhů, kterým ani nebudete chtít uvěřit.


 

Naplánovat propracované loupeže a vraždy, jak je znáte z kriminálek, je velký kumšt a stojí to měsíce příprav. Někdy se ale na dráhu zločinců vydají lidé, kteří mají problém s logickým uvažováním a žijí ve své vlastní realitě. Do vyšetřování trestných činů se pak ani nemusí zapojit někdo jako detektiv Columbo, protože tihle umělci se většinou nějakým podivným způsobem dostanou za mříže sami.

 

Krystian Bala (Polsko - 2000)

Tři roky poté, co spisovatel zavraždil muže, o kterém si myslel, že je milencem jeho ženy, napsal knihu s prakticky stejnou zápletkou, kde celý čin detailně popisoval. A tak novela s názvem Amok přivedla policii zpátky k němu. Poté byl Bala za vraždu odsouzen na pětadvacet let. Není nad to inspirovat se vlastním životem.

 

Joey Geraci (Wisconsin, USA - 2009)

Když tenhle drsňák vtrhl do restaurace a vzal mladou zaměstnankyni jako rukojmí, pokusil se celý podnik vykrást. Ve svém plánu ale asi nepočítal se statečným šéfkuchařem, který ho zneškodnil pomocí lžíce.

 

Juan Gonzalez Jr. (Colorado, USA – 2011)

Ve chvíli, kdy stál nad postelí spící ženy a chystal se ji okrást, se dotyčná probudila. Gonzalez se vyděsil, popadl její telefon a utekl. Později ji požádal o přátelství na Facebooku. Co všechno dokáže s lidmi udělat touha po kamarádství….

 

R.C. Gaitland (Detroit, USA – 1988)

Detroitský grázlík se šel poptat místních strážců zákona, jak fungují jejich technologie a programy na vyhledávání zločinců. Ti mu chtěli celý proces ukázat. Když jim ale předával svůj řidičák, pravděpodobně mu zrovna nepřišlo na mysl, že už je hledaný za ozbrojenou loupež.

 

Daniel Glen (Ontario, Kanada - 2008)

Tenhle fikaný zloděj nechtěl přenechat nic náhodě, a tak si před tím, než se na lup vydal, zavolal do samoobsluhy. Chtěl totiž zjistit, kolik hotovosti mají k dispozici. Odpověď ho asi uspokojila, protože na místo opravdu přijel. Bohužel pro něj tam ale už čekala zásahová jednotka.

 

Eloise D. Reaves (North Carolina, USA - 2006)

Padesátiletá žena zjistila, že je crack nelegální až tehdy, když si šerifovi stěžovala, že materiál, který si koupila, se jí zdá nějaký nekvalitní. Okamžitě byla zadržena za přechovávání kokainu.

 

Michael Fuller (North Carolina, USA - 2012)

Velmi nenápadný byl podvodník Michael Fulleer, který přišel do obchodu Walmart s bankovkou, na které bylo šest nul. Vzhledem k tomu, že v USA je nejvyšší dolarová bankovka v oběhu stovka, Fuller na svůj milion nazpět nedostal.

 

Petter Addison (United Kingdom - 2007)

Když si Addison napakoval kapsy vykradením dětského tábora, byl na sebe patrně tak hrdý, že se rozhodl zanechat po sobě tajemný odkaz jako Zorro mstitel. Slova, která k tomu použil však byla „Petter Addison byl zde“. Vskutku rafinované.

 

Neidentifikovaný (California, USA - 1989)

Když byli dva lupiči aut zatýkáni, do „chládku“ se jim nechtělo, a tak se strhla šílená honička s policií. Mladíci nakonec obtížně zdolali zeď s oplocením a mysleli, že svoje pronásledovatele setřásli. Za obrovskou zdí bylo ale vězení San Quentin.

 

Neidentifikovaný (Írán – 2002)

Tenhle zloděj vsázel na magii. Proto zaplatil kouzelníkovi 450 dolarů za sílu neviditelnosti. Ozbrojen pouze touto schopností se vydal vyloupit banku. V přesvědčení, že ho nikdo nevidí, se snažil brát peníze přímo klientům u přepážek.