Ucho

Ucho Zdroj: Reflex

Ucho Reflexu 22.března: Co si o víkendu poslechne Dan Bárta, Oto Klempíř nebo Jakub Horák

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Dan BártaDan Bárta|Roman ČernýDan Bárta

John Mayer – Gravity

John Mayer je sympatickej chlapík. A to, co dělá, je prostě dobře vyprodukovaný, dobře zazpívaný, pěkně zahraný, americký.

 

Ota KlempířOta Klempíř|ArchívOto Klempíř

The Black Keys - Little Black Submarines

Podmanivý zpěv a melodická linka mi před nedávnem utkvěly v paměti při jedné dlouhé jízdě autem. Poslední dobou totiž dávám přednost prostší a nepřearanžované hudbě s menším nástrojovým obsazením a rockovým nápřahem. Tato kapela mě obohacuje, asi si je hned přidám na FB.

 

Jakub HorákJakub Horák|ArchívJakub Horák

Depeche Mode – Heaven (Delta Machine)

Už jsem ho slyšel dvakrát na elektronkovém zesilovači a bednách Xavian a dnes mi přivezou novou sestavu od firmy McIntosh s bednami B&W, které mají dynamičtější zvuk. Líbí se mi čím dál víc - je uklidňující, jako by to byl opravdový stroj produkující meditační delta vlny. Mezitím doporučuju prokládat to záznamem koncertu Live one Night in Paris.

 

  Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková

Kodaline - High Hopes

Zase indie, co mě dostalo. Kodaline jsou Irové, vydali své první album In a perfect world a zní přesně tak, jak bych chtěla, aby dnes zněli Coldplay. Nedílnou součástí jejich písní jsou i klipy, dojemné, filmové, všeříkající.

 

Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad

Herczku Ágnes - Nikola Parov - Ha te tudnád

Multiinstrumentalista Nikola Parov hrál etnickou hudbu už v dobách, kdy Goran Bregovič ještě jako tvrdý rocker drtil basu v srbské rockové kapele Bjelo Dugme (Bílý konflík). Ágnes Herczku, jedna z nejpopulárnějších maďarských lidových zpěvaček, má neuvěřitelně příjemný hlas. Mám chuť si to pouštět pořád dokola. A nejen tenhle víkend.