.

. Zdroj: Shutterstock

Zodpovědné hraní: Jak může závislému hráči pomoci v léčbě rodina? Podívejte se na online webinář s odborníky

Ve čtvrtek 9. listopadu 2023 pořádá projekt Zodpovědné hraní závěrečný díl webinářového seriálu v rámci Týdne zodpovědného hraní nazvaný "Život s rizikovým hráčem …jak to bude dál." Webinář můžete sledovat živě nebo ze záznamu ve článku níže.

Už třetím rokem se odborníci z projektu Zodpovědné hraní zaměřují na pomoc těm, kteří ji potřebují. I letošní ročník Týdne zodpovědného hraní chce informovat co největší množství lidí o tom, jak si udržet hraní pod kontrolou. Webinář se blíže zaměří na možnosti léčby patologického hráčství a její průběh. S ní se pojí také otázky možné recidivy a obecně přístupu blízkých osob k patologickému hráči.

Online webinář můžete sledovat zde: 

O čem se bude debatovat?

• O možnostech léčby v podobě ambulancí, stacionářů, ústavní léčby aj.

• Jak může závislému hráči pomoci v léčbě rodina?

• Jak dochází k recidivě a jak k ní z pohledu rodiny přistupovat

Téma rozeberou odborníci Marcel Ambrož a Martin Kadeřábek z neziskové organizace Sananim z.s., která se zaměřuje na pomoc lidem v oblasti závislostí. Webinář moderuje Filip Horký.

Projekt Zodpovědné hraní

Projekt Zodpovědné hraní má za cíl podpořit prevenci a zabránit vzniku rizikového hráčství, edukovat širokou veřejnost o zodpovědném hraní, spolupracovat s odbornými organizacemi na vzdělávání a výzkumu, včasně detekovat potenciálně rizikové hráče a účinně adresovat pomoc. Mezi jeho základní pilíře patří závazky zodpovědného chování provozovatelů, zodpovědná reklama, nástroj na včasnou detekci rizikových hráčů, týden zodpovědného hraní, školící centrum nebo webová stránka.