Ufoni v mexickém kongresu

Ufoni v mexickém kongresu Zdroj: Profimedia

Ufoni v mexickém kongresu
Ufoni v mexickém kongresu
Existují důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace? Nevíme...
Najdou se důkazy, že nás v minulosti navštívila mimozemská civilizace? Nevíme...
4
Fotogalerie

Mimozemšťané v mexickém kongresu. Byla to fraška, říká bývalý americký pilot, který se sám s UFO setkal

Podle ufologů státy existenci mimozemšťanů tají a svědky a whistleblowery systematicky likvidují. Poslední dobou se ale zdá, že se úřady světových velmocí mohou přetrhnout, aby nám dlouho střežená tajemství naservírovaly až pod nos. Zatímco v kongresu USA probíhá už bůhvíkolikáté kolo výslechů vojenských pilotů, Mexiko ve svém kongresu rovnou uspořádalo výstavu mimozemských mumií. 

Sídlo mexických zákonodárců už ve své historii zažilo leccos. Epizoda, která se zde odehrála 12. září byla ale unikátem i v globálním měřítku. Do Mexico City se sjeli zástupci elity světové ufologie z USA, Japonska a Brazílie, aby členům kongresu poreferovali o setkání s neidentifikovatelnými létajícími předměty. Hlavní hvězdou prezentací měl být bývalý americký pilot Ryan Graves, který o setkání s UFO vypovídal i před kongresem Spojených států. Jeho vystoupení ale vzápětí zcela zastínil pan Jose Jaime Maussan. 

Před užaslé zákonodárce nechal přinést dvě zasklené vitríny s mumifikovanými těly dvou bytostí, o kterých prohlásil, že nepochází z naší planety. Zakrslé mimozemšťany s prodlouženou lebkou a třemi prsty na každé „ruce“ prý Maussan našel během expedice v Peru v dolech pod náhorní plošinou Nazca. Nechal je prozkoumat forenzním analytikem z Mexické univerzity, který odhalil, že těla jsou stará asi 1000 let. Bytosti mají vysouvatelný krk, velký mozek, oči schopné „širokého stereoskopického vidění“ a nemají zuby. V těle jednoho z mimozemšťanů údajně rentgen odhalil i vajíčka!

E.T. z Wishe

Zprávu o odhalení mimozemšťanů přejala snad všechna světová média. Namísto senzace však záběry vyvolaly pobavené reakce a záplavu memů o mimozemšťanech objednaných z Wishe. Mexické úřady si za výsměch mohou samy. Ani Jaime Maussan, ani doktor José de Jesús Zalce Benítez, který mumie zkoumal, totiž nepatří mezi nejvěrohodnější experty. 

Maussan je bývalý novinář, kterého mimozemšťané živí už hodně dlouho. Uváděl o nich televizní pořad, v roce 2019 natočil dokument „Maussan's UFO Files“ o pátrání po nejkontroverznějších mimozemských událostech v mexické historii. Mumií už má na svém kontě také několik. V roce 2015 jednu objevil v Peru, kde ale úřady promptně prohlásily, že nejde o neznámého tvora, ale o figurku pokrytou směsí papíru a lepidla, která měla vzbuzovat dojem pokožky. 

Společně s Benízetem se podílel i na projektu Be Witness (Buďte svědky) sponzorovaného videoportálem Gaia, který založil bývalý český atlet a superúspěšný ezopodnikatel Jiří Ryšavý. Během něj společně odhalili tělo mimozemšťana, které bylo rovněž údajně nalezeno v oblasti Nazca. Tvrzení bylo opět vyvráceno. Antropologové soudí, že jde o pozůstatky dítěte, které bylo podrobeno rituálnímu svazování hlavy vedoucímu k deformaci a prodloužení lebky. 

Ufověrcům je to evidentně jedno a Jaime Maussanovi podivná exhibice v mexickém kongresu nijak neublížila. Nadále je hlavní hvězdou konspiračních podcastů, jeho YouTube kanál Maussan TV má skoro milion odběratelů a na portále Gaia má vlastní pořad Nuevo. Za 99 dolarů ročně se v něm můžete dozvědět vše, co vám úřady zamlčují. 

Co se stane, když úřady přestanou mlčet?

Bude zajímavé, co s živobytím Maussana a dalších konspirátorů udělá nový trend otevřenosti, který k UFO fenoménu zaujímají státní a vojenské úřady USA. Před zdejším kongresem sice ještě nebyla žádná mumie odhalena, v roli svědků tu však vystupují lidé, kteří v porovnání s profesionálním ufologem působí velmi seriózně.

 

Kromě Ryana Gravese před kongresmany svědčil například bývalý pilot a instruktor programu Top Gun David Fravor nebo major David Grusch. Bývalý pilot a člen rozvědky US Air Force pod přísahou prohlásil, že úřady USA mají k dispozici trosky mimozemských strojů i těla jejich pilotů, a že jejich výzkum v tajnosti probíhá už od konce II. světové války. I u nich je samozřejmě možné, že jde o snahu se zviditelnit a zařídit si na důchod pohodlný příjem. Svědectví jim už dnes vynáší účasti v televizních pořadech, podcastu Joe Rogana a Ryan Graves si dokonce založil výzkumný institut s názvem Americans for Safe Aerospace. 

Každopádně se alespoň snaží distancovat od tak zjevných podvodů, jako bylo odhalení mumií v Mexiku. Graves o něm napsal druhý den na Twitter: „Pro naše úsilí bylo bohužel včerejší odhalení velkým krokem zpět. Budu nadále upozorňovat na mimozemské fenomény jako na důležitý subjekt letecké a národní bezpečnosti a vědeckého zkoumání. Touto znevažující fraškou jsem však hluboce zklamán.“