Zdroj: Depositphotos.com

Bundesliga je zpět! Bude dál vládnout Bayern, nebo poznáme 12 letech nového mistra?

Německá liga slibuje na startu zajímavou podívanou. Favoritem je už tradičně Bayern Mnichov, který jakožto obhájce triumfu bude útočit už na 12. titul v řadě, což je v rámci nejlepších soutěží v Evropě rekord. Pomoci by mu k tomu měl i útočník Harry Kane, jehož přestup zatřásl letní přestávkou v Německu. Zástup konkurentů je však široký a především Dortmund, Leverkusen nebo Lipsko budou tvrdý oříšek.

Atraktivitu Bundesligy by z našeho pohledu měl zvyšovat i zástup českých hráčů, který se před sezonou znovu rozrostl! Ligová sezona v Německu odstartuje už tento pátek zápasem Werderu Brémy s Bayernem Mnichov. Na začátek i další průběh Bundesligy si můžete vsadit vsadit s bonusem u Fortuny.

Mistrem Německa se na jaře stal, jak je tomu u našich západních sousedů už téměř zvykem, Bayern Mnichov. Cesta za titulem ale tentokrát byla mimořádně napínavá, ještě před posledním kolem měl totiž nejlepší výchozí pozici Dortmund. Borussia však v domácím zápase s Mohučí zkolabovala a mnichovskému velkoklubu tak doslova spadl do klína rekordní jedenáctý triumf v řadě.

Dramatické mistrovské dostihy experti očekávají i letos. Hlavním favoritem bude samozřejmě opět mnichovský gigant, který bude hodně spoléhat na čerstvou posilu do útoku Harryho Kanea. Přestup anglického kanonýra z Tottenhamu za 110 milionů eur, tedy přibližně 2,7 miliardy korun, se totiž s přehledem stal nejdražším transferem v historii celé německé ligy. 

Dominanci Bavorů však odborníci nečekají, vyzyvatelů totiž bude hned několik. Tradičně největším adeptem na hlavního konkurenta Bavorů je Dortmund. Ten sice pustil Judea Bellinghama za velké peníze do Realu, tým posílený například o Sabitzera nebo Nmechu je však hladový po úspěchu. Hodně investoval i Leverkusen, který bude nově hodně spoléhat na Granita Xhaku, který přišel z Arsenalu. Vysoko pomýšlí rovněž Lipsko, které sice opustili Joško Gvardiol nebo Christoph Nkunku, vítězství 3:0 v Superpoháru nad Bayernem však ukázalo, že se s ním musí počítat.

Start Bundesligy bude tradičně zajímavý i z pohledu českého fanouška, do sezony by totiž mohlo zasáhnout až deset našich fotbalistů. Česká kolonie postupně vzniká v Leverkusenu, kde Patrika Schicka a Adama Hložka před pár dny doplnil brankář Matěj Kovář. Pozornost budí i Wolfsburg, který v létě přivedl Václava Černého a na soupisce má i mladého Lukáše Ambrose. V Mönchengladbachu si hodně slibují od Tomáše Čvančary, za kterého Spartě zaplatili 11 milionů eur. Alex Král loni sice sestoupil se Schalke, v nové sezoně si ale nakonec zahraje dokonce poháry. Dobrými výkony totiž zaujal Union Berlín. Jiří Pavlenka by měl nadále vládnout v brankovišti Brém, další brankář Tomáš Koubek se pak pokusí navázat na povedený závěr jara v dresu Augsburgu. A stálicí mezi Čechy v Německu pak je Pavel Kadeřábek, který v Hoffenheimu načne už devátou sezonu.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.