Zdroj: monkeybarprague.com

7
Fotogalerie

Rádi si zajdete do hotelových barů? Vyzkoušejte raději bar s hotelem!

Na pražské barové mapě už více než rok září podnik s originálním konceptem. The Monkey Bar, patřící k hotelu Falkensteiner Hotel Prague, tehdy otevřel na Světový den koktejlů. Svátek prvotřídních nápojů se promítl do skvělé atmosféry, která přetrvává a přináší jiskřivé vibrace, unikátní přípravu koktejlů, kulinářské zážitky a provokativní design všech prostor.

The Monkey Bar však není typickým hotelovým barem, má svůj vlastní vchod a zdaleka necílí jen na zahraniční turisty či návštěvníky metropole. Hosty láká vyladěným designovým interiérem a prostornou zahrádkou, jež evokuje džungli, stejně jako nápaditě pojatými pokrmy a precizním uměním mixologie. Otevřeno má po celý den, a tak si lze v téhle oáze uprostřed města dopřát i snídani, brunch, oběd nebo třeba jenom kávu a krátké zastavení v ruchu všedního dne.

Chceme pražské hotely otevřít lokálům

Na rohu Opletalovy a Růžové ulice nedaleko Václavského náměstí byl Falkensteiner Hotel Prague rakouské společnosti otevřen již v roce 2004. Předloni ale prošel výraznou rekonstrukcí, díky níž se posunul do kategorie městských butikových hotelů z Falkensteiner Premium Collection a počet jeho hvězdiček se navýšil na pět. ‚‚Nechtěli jsme vytvořit další městský hotel odtržený od obyvatel metropole, chtěli jsme oba světy propojit. Proto přízemí našeho hotelu vévodí Monkey Bar, unikátní celodenní bar s nevšední kulinární nabídkou.‘‘  dodává generální manažer Falkensteiner Hotel Prague Claudio Sturm.

monkeybarprague.com

Nemáme hotelový bar, ale bar s hotelem

Každá ze tří místností baru má odlišný design a atmosféru, která se proměňuje i během dne. „Chtěli jsme v Praze vytvořit koncept popracovního koktejlového baru s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí místní. K tomu provozujeme hotel, nechtěli jsme však další hotelový bar,“ vysvětluje Claudio Sturm. „Nemáme hotelový bar, ale bar s hotelem, a takhle nám to funguje,“ dodává.

Snídaně, brunche, obědové menu a koktejlový bar

S nevšedním konceptem celodenního baru souzní i moderní pojetí menu, které se třikrát denně proměňuje. Jak vypadá kupříkadu víkendový brunch na zahrádce? Začít můžete třeba nekonečnou sklenkou mimózy, či „frozen margarity“ se sezonní příchutí. Oba koktejly, ale i prosecco věrně doprovázejí chody z á la carte– ať už vejce benedikt, uzená pancetta z bůčku, udon nudle v červeném kari či burger s trhaným vepřovým masem ovoněný lanýžovou majonézou.

monkeybarprague.com

Večerní menu, pod vedením šéfkuchaře Nenada Jovanovice, jehož kulinářské umění jste mohli již poznat v pražské restauraci Food Lab, představuje promyšlené a vizuálně i chuťově atraktivní pokrmy. Ať už se rozhodnete pro Monkey Bites, malá sousta jako chuťovku ke koktejlu, nebo pro speciální à la carte pokrmy jako je grilována chobotnice či argentinský steak, poznáte inovativní nádech a neobvyklé kombinace chutí z celého světa. Šéfkuchař a jeho tým používá moderní metody přípravy jídla pro maximální požitek, od nakládání přes fermentaci až po domácí aromatické oleje a marinády.

V neposlední řadě vyladěné koktejlové menu vás vezme ne cestu skrze čtyři světové kontinenty. Manažer Baru, Benedikt Houda, který nasbíral zkušenosti z nejlepších pražských barů jako je např. Hemingway či L’Fleur, vybral pro své menu čtyři kontinenty Asii, Evropu, Afriku a Ameriku, které jsou domovem vždy alespoň jednoho z druhů opic. Propojení opic s první městkou džunglí je zřejmé, a proto se zde také řídí sloganem: ‚‚Vaše opice je naše věc.‘‘ Každý z kontinentů sebou nese čtyři koktejly, jejichž hlavní složkou hned vedle kvalitního spiritu je jedna z ingrediencí původem pocházející z těchto krajin. Nechte se překvapit chutěmi: šlavěj, opuncie, aloe vera, palo santo, dřačí ovoce, mirabelky a další.

Jméno The Monkey Bar není náhodou. Míchají zde koktejly na jednom z řad velmi prémiových ginů, Monkey 47, pocházejícího ze Schwarwaldu v Německu.