Zdroj: PROKONZULTA, a.s.

8
Fotogalerie

Areál hotelu Horník ve Žďárských vrších jde do dražby. Odhadní cena je 53 milionů

Hotel Horník v obci Vlachovice uprostřed Žďárských vrchů na Vysočině hledá nového majitele. Rekreační areál s hotelem a stavebními pozemky s celkovou odhadní cenou 53 milionů korun jde do dobrovolné elektronické dražby, která se uskuteční 30. června 2023. Nabídka může zaujmout i developery jako objekt vhodný k přebudování na apartmány k prodeji.

Hotel Horník stojí v krásném přírodním prostředí v blízkosti rybníka Sykovec na samotě mezi obcemi Tři Studně a Vlachovice. Hlavní stavbou v rekreačním areálu je atraktivní hotel s celkovou kapacitou 100 lůžek v různých typech pokojů a apartmánů, jídelnou pro hotelové hosty, restaurací s 60 místy a dvěma salónky (35 a 40 míst). V nově přistavěné části se nacházejí kancelářské prostory, garáž, dílna a technické zázemí objektu. V areálu je také posilovna, sauna, hřiště minigolfu, dětské hřiště a vodní molo.

Dobrý stav a velké možnosti rozvoje

Celkový stavebně technický stav hotelu je dobrý. Jednotlivá podlaží spojuje kamenné schodiště a výtah. Sociální zařízení mají keramický obklad stěn. Okna jsou dřevěná s izolačním dvojsklem, dveře dřevěné prosklené a náplňové. Podlahové krytiny jsou různé podle charakteru místností, jedná se o dlažbu nebo koberce.

Hotel má ústřední teplovodní vytápění z plynové kotelny, příprava TUV je centrální. V posledních letech zde proběhla rekonstrukce sauny a vnitřního vybavení hotelu a pokojů. Na pozemcích areálu se nachází pozůstatky původních dřevěných rekreačních chatek. Jedná se o stavební pozemky, na kterých lze vybudovat další rekreační objekty.

Zajímavá nabídka pro hoteliéry i developery

Okolí hotelu Horník poskytuje nespočet možností pro turistiku pěšky, na kole i na běžkách i pro další aktivity v přírodě. Zařízení má proto široký potenciál využití od rodinné rekreace přes firemní akce, školení či sportovní soustředění až po svatby a oslavy. Areál zahrnuje i lesní pozemky a jeho celková výměra je 23 777 m2, což umožňuje rozšíření ubytovací kapacity i výraznou modernizaci. Mohl by tedy být i zajímavou investicí pro developery s vyhlídkou přebudování na soukromé apartmány určené k prodeji.

Jak se přihlásit do dražby?

Zájemci se mohou jednoduše ve třech krocích zaregistrovat na stánkách dražební a realitní společnosti Prokonzulta, která dražbu hotelu Horník organizuje. Po schválení registrace musí uhradit dražební jistotu – vratnou kauci ve výši 2,9 milionu korun a poté se přihlásí do dražby. Kauce se všem, kdo v dražbě neuspějí, vrací v plné výši.