The Monkey Bar

The Monkey Bar Zdroj: monkeybarprague.com

Benedikt Houda - Bar Manager
Coffee - The Monkey Bar Prague
Dill - The Monkey Bar Prague
Guava - The Monkey Bar Prague
Mirabelle - The Monkey Bar Prague
8
Fotogalerie

Ingredience, které vás v koktejlu překvapí: sakura, sezam, kopr, šalvěj nebo opuncie

Na světový den ginu, 10. června, pražský The Monkey Bar, odhalil nové koktejlové menu, které ukrývá hned několik chuťových překvapení. Nechybí ani nealkoholické koktejly s plnohodnotným zážitkem a s cílem naplnit očekávání současných trendů.

Cesta kolem světa za jediný večer

S novým konceptem koktejlového menu The Monkey Baru z Opletalovi ulice v Praze procestujete během jediného večera hned čtyři kontinenty. Manažer Baru, Benedikt Houda, vybral čtyři kontinenty Asii, Evropu, Afriku a Ameriku, které jsou domovem vždy alespoň jednoho z druhů opic. Propojení opic s první městkou džunglí je zřejmé a proto se zde také řídí sloganem: ‚‚Vaše opice je naše věc.‘‘ Každý z kontinentů sebou nese čtyři koktejly, jejichž hlavní složkou hned vedle kvalitního spiritu je jedna z ingrediencí původem pocházející z těchto krajin. A proč odhalení na světový den Ginů? Protože jméno The Monkey Bar není náhodou. Míchají zde koktejly na jednom z řad velmi prémiových ginů, Monkey 47, pocházejícího ze Schwarzwaldu v Německu.

Benedikt Houda - Bar ManagerBenedikt Houda - Bar Manager | monkeybarprague.com

Sakura, sezam, kopr, šalvěj či opuncie

Benedikt společně s jeho týmem barmanů, kteří prošli nejlepšími bary v Praze, rád pracuje s ingrediencemi, které byste ve vaší sklenici nečekali. ‚‚Rád se posouvám v umění mixologie dopředu a vytvářím si sám pro sebe výzvy. Vybíral jsem tak ingredience, které jsem sám v koktejlu ještě neochutnal, a jejich historický původ připadá danému kontinentu,‘‘ dodává ke své tvorbě Benedikt. Koktejl se sezamem infuzovaným burbonem v sobě skrývá navíc i makadamové ořechy. Jemně pálivý drink na skotské whisky je vyladěný s galangalem, také známým jako thajský zázvor, rašelinou a citrusem yuzu.

Guava - The Monkey Bar PragueGuava - The Monkey Bar Prague | monkeybarprague.com

Originální koktejl s oblíbeným Monkey 47 ginem, který je infuzovaný shiso listy, si vychutnáte s japonskou sakurou a sake. Takový kopr zraje pod ultrazvukem s vodkou, suchým vermutem a bezinkou, a to vše společně vytváří velmi netradiční koktejl, který prostě musíte vyzkoušet. Nechte se překvapit a těšte se na chutě koktejlů s ingrediencemi jako je: šalvěj, opuncie, aloe vera, palo santo, dračí ovoce, mirabelky a další.

Proč právě tato městská džungle – The Monkey Bar

The Monkey Baru se vydáte na dobrodružnou cestu po nejlepších světových podnicích. Manažer baru pro vás pravidelně vyhledává nejžhavější trendy mixologie z míst po celé světě a přináší právě sem do centra Prahy. Očekávejte vysoce kvalitní ingredience, vzácné kombinace a oblíbené klasiky s twistem. Láska k nečekaným detailům vás překvapí, stejně jako ingredience, které jste dosud viděli jen v jídle.