Zdroj: Depositphotos.com

UFC 280 zavítá do Abu Dhabi. Na programu jsou dvě titulové bitvy i návrat Makhmuda Muradova

Velmi zajímavou kartu připravil Dana White pro další číslovaný galavečer UFC. Fanoušci se mohou těšit na titulové bitvy v lehké a bantamové váze a do boje půjde i Petr Yan se Seanem O'Malleyem, který má na kontě jedinou prohru v UFC. České příznivce bude zajímat zápas Makhmuda Muradova, který vyzve v prelims kometu UFC Caioa Borralha.

Lehká váha hledá šampiona. Pozice krále této váhové kategorie je prázdná, protože u poslední obhajoby Brazilec Charles Oliveira nenavážil a titul mu byl odebrán. Zápas s Justinem Gaethjem ale hned v prvním kole jednoznačně vyhrál a na nadcházejícím eventu v Abu Dhabi si může vzít pás zpět. Oliveira prohrál v UFC naposledy v roce 2017 a titul držel opravdu dlouhou dobu, přesto v klíčovém boji nebude favorit. Proti němu totiž stojí svěřenec legendárního Khabiba Nurmagomedova Islam Makhachev. Ruský bojovník disponuje parádní fyzičkou a technikou na zemi. V UFC vyhrál deset zápasů v řadě a jeho poslední porážka se datuje do roku 2015. Na to, že Makhachev definitivně sesadí Oliveiru z trůnu, je vypsán kurz 1.58 a věří tomu 55 % sázkařů. Vsadit si na to můžete se speciálním bonusem pro fanoušky MMA.

Ruský borec má ohromné sebevědomí. To by podle některých odborníků ale mohl být i kámen úrazu. Spolu se svým trenérem se Makhachev pustil do slovních výpadů k Charlesovi, který se opozdil na své cestě do Abu Dhabi, ačkoli původně říkal, že přiletí o několik týdnů dříve kvůli aklimatizaci. „Vidíte to? Říkal jsem, že Charles dostane strach,“ komentoval Islam opoždění svého rivala. Khabib Nurmagomedov si ale starosti nedělá, podle něj se Makhachev stane nejlepším na světě bez ohledu na soupeře. Oliveira ale do dějiště turnaje dorazil a ostře sledovanému zápasu nestojí nic v cestě.

Velký zájem vzbuzuje i druhá titulová bitva. V ní bude šampion Aljamain Sterling obhajovat pás bantamové váhy proti TJi Dillashawovi. Sterling drží neporazitelnost v nejlepší organizaci světa už pět let a do klece půjde jako favorit. V jeho úspěch věří i 84 % sázkařů na Fortuně. K nim se můžete přidat i vy. Po dvojité výhře nad Petrem Yanem, není příliš pravděpodobné, že by Sterling prohrál. V MMA ale není nikdy nic jisté a Dillashawa jsme v posledních letech v kleci příliš nevídali, takže nikdo úplně neví, s jakou přijde formou. Již zmíněného Petra Yana čeká duel se Seanem O'Malleyem a Rus do něj jde z pozice jedničky žebříčku jako jasný adept na vítězství.

To stejné bohužel nemůže říct navrátilec Makhmud Muradov, který bude v boji outsiderem. Mach se do klece vrací po více než roce, když loni v srpnu překvapivě nestačil na Geralda Meerschaerta. Uzbecký bojovník předtím navazoval na sérii tří výher v UFC. Nyní ho čeká opravdu těžké sousto. Jeho brazilský soupeř Caio Borralho se do UFC dostal přes Contender série a v prvních čtyřech zápasech nenašel přemožitele. Jeho poslední prohra se datuje do roku 2015 a Borralho nikdy neprohrál před limitem. Od Muradova můžeme očekávat lepší a agresivnější postoj, vždyť Uzbek dokázal dotáhnout 68 % ze svých 17 výher na KO nebo TKO. Čeští fanoušci budou bývalé hvězdě Oktagonu a XFN určitě držet palce.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.