Zdroj: Shutterstock

Objevte skryté perly řeckých ostrovů! Nalaďte si nový díl podcastu O všem! a nechte se unést

Léto je v plném proudu a vy si říkáte, že by přece jen stálo za to ještě letos někam vyrazit? Řecké ostrovy patří mezi nejoblíbenější destinace vůbec a rozhodně ne náhodou. Jsou známé svou pohostinností, bohatou historií i chutnou kuchyní. V novém dílu podcastu O všem! vám představíme ostrovy Kos, Samos, Lefkada a Kefalonie. 

Bájná Atlantida

První ze skrytých perel Řecka je ostrov Kos. Je menší, takže se dá snadno procestovat jen za pár dní. Pokud jste milovníci cyklistiky, určitě si přijdete na své, protože zde najdete malebné cyklostezky. Mimo jiné Kos nabízí krásné pláže a výhled na další ostrovy, které můžete také procestovat. Za zmínku stojí i stejnojmenné starobylé hlavní město Kós, jež je považováno za bájnou Atlantidu.

Místo, kde se zastavil čas

Dalším pokladem řeckých ostrovů je Samos, který nabízí mnoho příležitostí k výletům. Na tomto ostrově můžete zažít Řecko tak jako už jen v málu destinacích. „Přišlo mi, že se na ostrově Samos trochu zastavil čas. Možná také proto, že o něm zatím mnoho turistů neví,“ říká Lenka Pátek, která byla hostem nového dílu podcastu O všem!.

Pexels

Ostrov plný zeleně

Lefkada je jedním z nejzelenějších řeckých ostrovů. Je vyhlášená pro své klidné moře, ale také výbornou kuchyni.„Je to naprosto skvělé místo pro plavce i neplavce, děti, seniory, nebo třeba pro ty, kteří mají strach z vody,“ dodává obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek. Lefkada je ostrovem zamilovaných díky romantickému prostředí a útulným kamenným domům nebo krásným výhledům z vrcholků tamních hor.

Pexels

Jako z jiného světa

Posledním ostrovem je Kefalonie, která má ojedinělou pláž s červeným pískem a bílými horami. Ideální destinace pro milovníky slunce a klidu. 

V Řecku si zkrátka každý najde to své. Nebojte se vyrazit i do méně známých destinací, v nichž zažijete skutečný klid, ochutnáte místní kuchyni a hlavně si opravdu odpočinete. „Řecko to je všecko. Každý si přijde na své,“ uzavírá Lenka Pátek. 

Poslechněte si více v podcastu O všem!

CNCenter