The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy

The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy Zdroj: The Monkey Bar

The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy
The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy
The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy
The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy
The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy
11
Fotogalerie

Kam na dobrý drink? The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy

Na pražské barové mapě přibyl nový podnik s originálním konceptem. The Monkey Bar, patřící k hotelu Falkensteiner Hotel Prague, byl otevřen v pátek 13. května, na Světový den koktejlů. Svátek prvotřídních nápojů se promítl do skvělé atmosféry opening party, která naznačila, co mohou návštěvníci od baru očekávat – jiskřivou atmosféru, unikátní přípravu koktejlů, kulinářské zážitky a provokativní design všech prostor. O dechberoucí okamžiky se při otvírání baru postaral slacklinový mistr Lucas Irmler, pyšnící se sedmi zápisy v Guinnessově knize rekordů, který s lehkostí a grácií procházel nad hlavami hostů ve výšce 4. patra.

The Monkey Bar však není typickým hotelovým barem, má svůj vlastní vchod a zdaleka necílí jen na zahraniční turisty či návštěvníky metropole. Hosty láká vyladěným designovým interiérem a prostornou zahrádkou, jež evokuje džungli, stejně jako nápaditě pojatými pokrmy a precizním uměním mixologie. Otevřeno má po celý den, a tak si lze v téhle oáze uprostřed města dopřát i snídani, brunch, oběd nebo třeba kávu.

Na rohu Opletalovy a Růžové ulice nedaleko Václavského náměstí byl hotel rakouské společnosti Falkensteiner otevřen již v roce 2004. V uplynulých měsících ale prošel výraznou rekonstrukcí, díky níž se posunul do kategorie městských butikových hotelů z Falkensteiner Premium Collection a počet jeho hvězdiček se navýšil na pět.

Celodenní bar s exotickou atmosférou

Srdcem rekonstrukce se stal The Monkey Bar s konceptem vycházejícím z unikátní spolupráce prémiového ginu Monkey 47 z německého Schwarzwaldu a hotelu Falkensteiner, jehož kořeny sahají do jihotyrolského Pustertalu. Do nevšedního baru navrženého Aggi Bruch, německou interiérovou designérkou s kanceláří na Mallorce, vejdete průchodem plným palem a opic. Usadit se můžete na baru kolem unikátní mramorové chladicí desky, kde vám ráno naservírují vydatnou snídani a večer vám tu u Monkey 47 Share Table barman namíchá Signature koktejly na ginu Monkey 47. Využít můžete i pohodlné sedačky, elegantní stolky v květinovém salonku nebo prostornou zelenou terasu se zastřešením a vyhříváním, jež je ukryta ve vnitrobloku. Členitý prostor poskytuje příjemné prostředí všem, kteří hledají celodenní pohodlí pro relax, v pozdním odpoledni i vyznavačům vzrušujícího Afterwork konceptu se spoustou koktejlů, jídla, hudby, zábavy a tance, který v Praze doposud chyběl.

Každá ze tří místností baru má odlišný design a atmosféru, která se proměňuje i během dne.

„Chtěli jsme v Praze vytvořit unikátní celodenní bar s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí i místní. K tomu provozujeme hotel, nechtěli jsme však další hotelový bar,“ vysvětluje Claudio Sturm, ředitel Falkensteiner Hotel Prague. „Nemáme hotelový bar, ale bar s hotelem,“ dodává.

Hravé sdílení chutí jídla v kombinaci s inovativními koktejly

S nevšedním konceptem celodenního baru souzní i moderní pojetí menu, které se třikrát denně proměňuje. Večerní à la carte představuje promyšlené a vizuálně i chuťově atraktivní pokrmy, které lze jíst bez příboru. „Minimalizací příborů máte více místa na stole, což přímo vybízí ke sdílení jídla. Celý večer si tak můžete vychutnat řadu netradičních ingrediencí v pokrmech luxusního provedení, jako jsou například francouzské tousty s lanýžem nebo mušle sv. Jakuba s pastinákovým pyré. Ke koktejlům jsme raději zvolili více drobných jídel, i když máme i bohaté tropické saláty s tuňákem či kuřecím masem a mangem. Hravým doplňkem je popcorn, ochucený našimi domácími bylinnými oleji,“ popisuje šéfkuchař Nenad Jovanović, který mimo jiné vařil i v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy.

Pestrá je zvláště inovativní nabídka drinků ve sklenkách chlazených dusíkem. Polovinu tvoří koktejly z prémiového ginu Monkey 47, které servírují tzv. prebatched. To znamená, že barman namíchá pečlivě drinky s předstihem a nechá je vychladit. „Výhodou je, že drink bude vždy chutnat stejně a dostanete ho pokaždé ve špičkové kvalitě, kouzlo míchání před hostem nahrazuje osobní dokončení každého drinku u speciálního chlazeného stolu. Naším záměrem je, aby si hosté drinky vybírali podle jednoduché chuťové charakteristiky, která je v menu znázorněna slovně a graficky,“ popisuje manažer baru Benedikt Houda, který stojí za vytvořením koktejlové nabídky s tropickou atmosférou v minimalistickém pojetí. Eleganci koktejlů pozdvihují asijské a neznámé suroviny, které u nás jen tak nenajdete. Doporučuje se například koktejl Mango Sticky Rice podávaný v mističce na sake, zdobený sezamem posypanou rýžovou espumou a plátkem manga.

Ačkoliv je v Monkey Baru dobře v každou denní dobu, nejživější atmosféra ho přece jen ovládne vždy v pátek a v sobotu večer, kdy se o ni na barové zahrádce starají dýdžejové. Patří k nim i Matěj Ruppert ze skupiny Monkey Business, který se zároveň stal ambasadorem nového přírůstku na gastronomické mapě Prahy.