nahoru

Buřtguláš, kulajda, lečo... Co nejradši vaříte na chalupě?

Darina Křivánková 30. května 2022 • 18:30
Francouzské brambory patří mezi chalupářské evergreeny – potřebujete minimum surovin a neumažete moc nádobí
Francouzské brambory patří mezi chalupářské evergreeny – potřebujete minimum surovin a neumažete moc nádobí
• foto: 
Darina Křivánková

Chatařská a chalupářská sezóna je definitivně zahájena. Zahradní nábytek oprášen, gril na svém místě, sekačka na trávu už má za sebou první a nejspíš i druhou rundu. Sazenice zasazeny a netrpělivě se čeká na první úrodu. Život na chatě či chalupě má svůj rytmus, své rituály a také specifickou gastronomii.

Když jsem byla malá, jezdívali jsme s rodiči na chatu nedaleko Dobříše. Patřila tátovým rodičům a máma režim, který tam byl nastolen, těžce nesla. Byl totiž založen na věčných provizoriích a kreativním kutilství. V miniaturní kuchyňce byl dvouvařič, který neustále vyhazoval pojistky, a remoska se dala položit jen na zem, což z hlediska bezpečnosti dětí nebylo nejpraktičtější. Dodnes mám na levém lýtku jizvu. Ale i s tím málem se dalo čarovat.

Ušpinit co nejméně nádobí

Premium

Přečtěte si článek s předplatným Premium Plus

Získejte neomezený přístup na devět různých služeb včetně Reflex.cz




Diskuse ke článku
Diskuze se zobrazují pouze uživatelům, kteří jsou přihlášeni na Facebooku a odsouhlasili cookies. Pokud pod články nevidíte diskuze, zkontrolujte prosím toto nastavení.