Zdroj: CNC

Jaké destinaci se přezdívá „ostrov věčného jara“? To a mnohem více se dozvíte v novém díle podcastu O všem!

Konečně je ten správný čas, vyrazit někam na dovolenou. Pokud však nejste žádní plážoví povaleči a raději dáváte přednost aktivnímu odpočinku, pak pro vás bude skvělým místem Madeira. V novém díle podcastu O všem! se dozvíte, jaké nevšední zážitky byste si při návštěvě ostrova rozhodně neměli nechat ujít. 

Shutterstock

Ostrov věčného jara

Na Madeiře se celoročně drží příjemné klima, které láká k aktivní dovolené. V létě se teplota vzduchu pohybuje kolem 25 °C a v zimě neklesá pod 17 °C. „Madeira je zkrátka ostrov věčného jara, a když tam přiletíte, zjistíte, že to skutečně tak je,“ říká obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style Lenka Pátek. Ostrov je krásně zelený a počasí se během dne může neustále měnit. „Chvíli svítí slunce, pak může sprchnout. Když vyjedete někam na náhorní plošinu, připadáte si, že jedete nad mraky a máte nad sebou krásné modré nebe. A to je kouzlo Madeiry,“ dodává Lenka Pátek.

Tohle jinde nezažijete!

Madeira není primárně plážovou destinací, ostrov je potřeba určitě procestovat, proto se vyplatí půjčit si automobil nebo vyrazit na výlety.

„Na Madeiře je tolik věcí, které je potřeba vidět. Určitě doporučuji navštívit nádherné město Funchal, které je hlavním turistickým resortem,“ radí Lenka Pátek. Mimo jiné byste při návštěvě Madeiry neměli vynechat takové zážitky jako je procházka kolem levád, koupání v lávových jezírkách nebo jízdu v tradičních proutěných saních, která vede shora městečka Monte až do Fuchalu. Milovníky adrenalinu zase nadchne možnost vyzkoušení canyoningu, při němž překonáte přírodní překážky v samém srdci kouzelného vavřínového lesa Laurisilva, který je největším přírodním bohatstvím ostrova.

Chcete se o Madeiře dozvědět více? Pusťte si celý podcast O všem!.