Zdroj: Pneuboss

Užijte si řízení v zimě s pneumatikami Pirelli

Zima je pro řidiče nejobtížnějším obdobím roku. S dobře připraveným vozem a při správném chování však nemusí být noční můrou. Svým dílem k tomu mohou přispět i pneumatiky značky Pirelli. 

Na zasněžených a namrzlých silnicích se ukáže, jak důležité jsou správně zvolené pneu. Kdo si vybere zimní pneumatiky značky Pirelli, může si být jistý, že volil dobře. Nabídka pneu Pirelli totiž zahrnuje kromě špičkových zimních, také letní i celoroční pneumatiky, které přinášejí výbornou kombinaci výkonu, bezpečnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí.

Je patrné, že výrobci pneumatik posunuli rozměry směrem nahoru. Nyní už není nejprodávanějším typem pneumatik Pirelli 205/55 R16, ale pneu s průměrem 17 palců.

Winter Sottozero 3

Mezi motoristy jsou již nějakou dobu oblíbené pneu Pirelli Winter Sottozero 3. Ty zaručují vysoký výkon na sněhu a při dalších obtížných zimních podmínkách.

Pneumatika se symetrickým dezénem zaručuje bezpečnou jízdu a pohodlnou jízdu. Větší hustota a počet lamel vylepšuje ovládání a přilnavost. Užijete si tak radost z bezpečné jízdy v podzimním a zimním období.

Pneumatiky Pirelli Winter Sottozero 3 jsou určeny především pro sportovní auta a limuzíny. Kvalitu pneumatiky potvrdily i četné srovnávací testy různých odborných motoristických časopisů.

Pneuboss

Scorpion Winter

V Pirelli nezapomínají ani na další kategorie vozů, včetně oblíbených terénních vozidel. V tomto směru si o pozornost říká především pneumatika Pirelli Scorpion Winter, která byla představena v roce 2012 a navazuje na model Ice&Snow.

Pneu Scorpion Winter byla zkonstruována pro jízdu v chladných podmínkách, kdy se teploty pomalu blíží nule. Přináší také výbornou mobilitu na sněhu a zledovatělých površích.

Směrový dezén přispívá k lepšímu vytěsnění vody ze styčné plochy pneumatiky a vozovky a eliminuje riziko vzniku aquaplaningu. Široké bočnice a uspořádání bloků dezénu se projevuje v lepší ovladatelnosti a kratší brzdné dráze.

Spolehlivé pneu Pirelli Scorpion Winter jsou zárukou, že váš robustní miláček s pohonem všech kol nezůstane stát ani v náročnějším terénu. Nový přírůstek do produktové rodiny Scorpion byl také hodnocen na 1. místě při brzdění, trakci a ovladatelnosti na sněhu v testu německé TÜV SÜD.

Pneuboss

Pneumatika P Zero Winter

Prémiové automobilky potřebují pro své výkonné vozy pneumatiky, které zvládnou obrovský výkon a točivý moment, který tyto vozy generují. A to i v zimě. A nová pneu P Zero Winter přesně tohle splňuje.

Směs, vzorek běhounu a technická řešení přizpůsobují novou pneumatiku P Zero Winter zimním podmínkám, ale zachovávají si stejnou úroveň bezpečnosti a kontroly jako jejich letní sourozenec.

S příchodem zimní pneu nyní rodina P Zero nabízí všechny typy pneumatik pro nejvýznamnější sportovní automobily na světě.

Doplňující informace jsou průběžně k dispozici na webu www.pirelli.com.

Pneuboss

Cinturato Winter

Pirelli Cinturato Winter je vyvinuta tak, aby splnila veškeré požadavky řidičů v oblasti bezpečnosti a výkonu na všech zimních površích. Díky tomuto modelu je nyní řada pneumatik Pirelli Cinturato kompletní. Představuje nejvyšší úroveň zimní technologie vyniká maximální bezpečností a ovladatelností za zimních podmínek.

Winter Snowcontrol Serie 3

Winter Snowcontrol Serie 3 navazuje na předchozí pneumatiku Snowcontrol Serie 2. Změna a vývoj tohoto dezénu lze shrnout: zcela nová generace zimní směsi v době svého uvedení na trh, nový profil a optimalizovaný dezén.

Snowcontrol Serie 3 je členem rodiny zimních pneumatik, která pokrývá potřeby městských a kompaktních automobilů, jak v mírných tak i za skutečně zimních podmínek. Díky novému dezénu a zakulacenému profilu Snowcontrol Serie 3 poskytuje lepší trakci na sněhu.

Výsledkem je výborný výkon za mokra i na sněhu. Další změny doznala oblast patky a základní směsi mimo dezénovou část, což zlepšuje ovladatelnost a stabilitu také na suchém povrchu.

Zimní pneumatiky Pirelli najdete u dobrých prodejců pneumatik a v rámci nabídek e-shopů má tuto značku v nabídce například eshop pneuboss.cz.